Het grote 'kleine vragen' topic

Deze avond is het alarm van mijn Polo al 3 keer vanzelf (zonder aanwijsbare reden) afgegaan. Heeft iemand enig idee wat er aan de hand kan zijn?

Er zit een nieuwe accu in en ik zie geen beestjes erin rondkruipen die het interieuralarm zouden kunnen triggeren of iets dergelijks...
 
Volkswagen  Polo 6R  1.2 TDI Ex-Bluemotion 
VW  Polo 6R  1.4 BlueGT DSG 
Volkswagen Polo AW 1.0 TSI  Polo AW 2019  Polo 1.0 TSI DSG7 95pk (nu 140pk) aan de wielen. 
  • Leuk
Waarderingen: Max1996
Na enige tijd radiostilte heb ik weer eens een vraagje:)
De laatste tijd heb ik wel eens dat de verlichting in mijn dashboard 'flikkert'. Het is maar een fractie van een seconde, maar het gebeurd wel met enige regelmaat, dus ben toch wel benieuwd wat het kan zijn.
Het gaat om alle verlichting in het dashboard, dus voor mij van de toerenteller etc., maar ook links naast mijn stuur van de verlichting en in het midden onder mijn radio van de airco, verwarming etc. Het flikkert soms een paar keer achter elkaar en daarna is alles weer normaal. Het is ook niet dat tijdens het flikkeren van de verlichting de auto niet meer functioneert, ik kan gewoon gas blijven geven e.d.
Heeft iemand enig idee wat dit kan zijn?
 
Volkswagen  Polo 6R 1.2 & Golf 7  GTI 
Weet iemand hoe de armsteun cover van een Polo 6r losgemaakt kan worden van de armsteun? Ik krijg er totaal geen beweging in en wil hem graag vervangen voor een nieuwe cover.

31pYrMCnbzL._AC_SY780_.jpg
Klep open en dan bij de scharnieren en voor een eruit duwen. Dus de scharnier duw je naar binnen. Dan komt een kant los. De ander gaat dan makkelijk.
Het pinnetje moet uit het gaatje.
 
Volkswagen  Polo 6R  1.4 16V 86PK 
Ik vroeg mij af. Hoe doen jullie je auto warmrijden? Ik heb een 1.2 tdi 6r en tussen de 80 en de 100 blijf ik in de 4, omdat die anders te laag in de toeren draait en dat lijkt me juist ook weer slecht voor de motor. Laat op temperatuur etc.
 
Volkswagen  polo  1.2 tdi 105 pk egr off 
gewoon rustig aan gedurende minimaal 20 minuten. Je kunt checken hoe lang het duurt voordat de olie op temperatuur is, minimaal 70 graden denk ik.
 
Volkswagen  Up! GTI KWv1 Milltek Road+ OZ HLT matt black wheels  1.0 tsi 140 pk/225 Nm (Vagtechniek) 
In dat geval gewoon het zekere voor het onzekere nemen en rustig rijden de eerste 25 minuten zou ik zeggen. En ook niet onnodig veel toeren maken. Denk dat hij makkelijk bij 80-100 in de 5 kan. Als het echt te weinig toeren zijn, voel je het wel schudden en resoneren
 
Volkswagen  Up! GTI KWv1 Milltek Road+ OZ HLT matt black wheels  1.0 tsi 140 pk/225 Nm (Vagtechniek) 
Ik vroeg mij af. Hoe doen jullie je auto warmrijden? Ik heb een 1.2 tdi 6r en tussen de 80 en de 100 blijf ik in de 4, omdat die anders te laag in de toeren draait en dat lijkt me juist ook weer slecht voor de motor. Laat op temperatuur etc.
Je rijd in een 3 cilinder diesel, dus die draait zoizo laag in de toeren.
Maar 80 in zijn 5 moet makkelijk gaan.
 
Het winterseizoen komt er weer aan en ik ben toe aan nieuwe winterbanden. De keuze is reuze in banden en ben opzoek naar tips/ervaringen. Ik hoor het graag!
 
Volkswagen  Golf 7 GTD 2.0 TDI 184pk  || Volkswagen Polo 6R 1.6 TDI 90pk (verkocht!) 
De garage heeft bij mijn polo vastgesteld dat de accu moet worden vervangen. Dit gaat samen met het inleren van de automaat. Hier vraagt de garage 425 euro voor.
Is dit een redelijk bedrag? En wat betekend het ‘inleren’ van een DSG-7?
 
Volkswagen  Polo 6R  1.2 TSI 105pk DSG 
  AdBlock gedetecteerd
Wij snappen dat advertenties op de website niet leuk zijn, echter het draaiend houden van de website is helaas niet gratis. Wij hebben jaarlijks kosten aan de software licenties en het draaiend houden van de server. Wij zouden het erg op prijs stellen als je de ad-blocker wilt uitschakelen voor onze community zodat het voor iedereen gratis toegankelijk blijft. Voor nog geen 50 cent per maand kun je ook je account upgraden als je geen reclame wilt zien!