6R Motor slaat af bij bijna lege tank

David97

Bekend lid
974
524
133
Wie herkent het volgende probleem:

Zodra de tank leeg begint te raken, valt het vermogen helemaal weg, en slaat de motor af. Het lijkt alsof de motor geen brandstof meer krijgt. Dit resulteert in het eindeloos rondgaan van de startmotor, maar aanslaan heeft hij geen zin in.

Dit probleem uit zich zodra de tankmeter net boven het rode gebied is. (Ongeveer 90km actieradius volgens boordcomputer) Het instrumentenpaneel betreft een uit een GTI. Ik ben er van overtuigd dat zowel de teller, als de vlotter correct functioneren.

Want als ik de auto naar de pomp duw en afvul met Shell V-Power kan er maximaal 38l in. De tank is 45l groot, dus er zat nog ruim 7l in de tank. Iemand een idee?
 
Volkswagen  Polo 6R  1.2 TSI 105pk 
Ik verwacht dat je brandstofpomp te warm draaid. Deze word vaak gekoeld door de brandstof. Bij een (bijna) lege tank is er dus geen koeling meer voor die pomp. Het kan zijn dat deze dan vastloopt of ergens een kabelbreukje optreed.
 
Volkswagen  Polo 6R 1.2TDI 95PK (SOLD)| Slowda Fabia 1.0MPI 75pk (fullsize familiebak)| Skoda Fabia 1.2TSI 86pk|  Volkswagen Kever 1970 1600i 46pk 83Nm 
Bij mijn TDI was dit opgelost door het brandstoffilter te vervangen. Symptomen komen wel overeen; wegvallend vermogen en moeilijk starten/aanslaan bij weinig tankinhoud. Maar volgens mij heeft het brandstoffiltersysteem van de TSI heel anders...
 
Volkswagen  Polo 6R  1.2 TDI BlueMotion + Skoda Karoq 1.5 TSI Style Business 
  • Leuk
Waarderingen: David97
Heb zaterdag afspraak bij de dealer om de auto uit te lezen.
Ik zal de uitkomst hier even delen!
Alvast bedankt voor het meedenken. Meer tips en ideeën altijd welkom! :)
 
Volkswagen  Polo 6R  1.2 TSI 105pk 
Zoals beloofd hierbij de uitslag van het uitlezen. Eigenlijk niet eens zo heel bijzonder.

AFD7800A-43A8-46D8-9772-0C1B42EE00A8.jpeg

Wat wel bijzonder is, is dat hij het nu weer super doet!
Afgelopen week geprobeerd troep uit het brandstofsysteem te halen middels aantal flesjes Wynn's injector cleaner. Met tot nu toe positief resultaat!

005EE623-E67B-4F7E-B566-5A92B8921D49.jpeg
 
Volkswagen  Polo 6R  1.2 TSI 105pk 
"Onaannemelijk signaal sensor brandstofdruk" lijkt mij inderdaad een foutcode.
Hebben ze de sensor vervangen of hebben ze je verteld dat de injectoren vervuild zijn? Injectoren kun je ultrasoon laten reinigen en met een beetje huisvlijt kun je dat ook zelf doen.
Het ultrasoon reinigen of vervangen van de injectoren is de lange termijn oplossing een zogenaamde cleaner weekt misschien het vuil van de injectoren los maar je moet je wel afvagen waar dat vuil dan blijft.
Als er echter verontreiniging in de tank zit zal je die eronderuit moeten halen om 'm te reinigen.
 
Volkswagen  Polo 6R  1.4 TSI 180 PK GTI DSG7 Carbon edition 
  • Leuk
Waarderingen: David97
Hebben ze de sensor vervangen of hebben ze je verteld dat de injectoren vervuild zijn?

De sensor is niet vervangen, en ze hebben niet verteld dat de injectoren vervuild zijn.


Lees in de link dat het onregelmatig lopen van de motor, hikken en stotteren ook een bijkomend verschijnsel kan zijn.
Dit is voor mij ook herkenbaar. Bij stationair had ik af en toe een kleine schok. Heb hem toen uitgelezen en gaf hij overslag op één cilinder. De bougies, bobine en de bougiekabels waren reeds al vervangen. Echter is dat euvel ook verholpen.

Het ultrasoon reinigen of vervangen van de injectoren is de lange termijn oplossing

Ik zal bij de eerstvolgende onderhoudsbeurt de injectoren laten reinigen! Dat zal bij 200.000km zijn. Ontzettend bedankt voor alle tips!

A.s. zaterdag afspraak om het brandstoffilter te laten vervangen, en de injectoren te laten reinigen!
 
Laatst bewerkt:
Volkswagen  Polo 6R  1.2 TSI 105pk 
Update: probleem kwam nog sporadisch voor. Toch op jullie advies de brandstofpomp eruit gehaald en wat blijkt, dat het filtertje dicht lijkt te zitten met een soort bruin, groene troep. Doet me denken aan een soort alg.
Bijzonder want de Polo naar rijdt 50k per jaar dus er gaan heel wat litertjes V-Power doorheen.
Vandaag met de nieuwe brandstofpomp weer de tank behoorlijk leeggereden, en het probleem lijkt verholpen te zijn!
 
Volkswagen  Polo 6R  1.2 TSI 105pk 
  • Leuk
Waarderingen: 6rr
  AdBlock gedetecteerd
Wij snappen dat advertenties op de website niet leuk zijn, echter het draaiend houden van de website is helaas niet gratis. Wij hebben jaarlijks kosten aan de software licenties en het draaiend houden van de server. Wij zouden het erg op prijs stellen als je de ad-blocker wilt uitschakelen voor onze community zodat het voor iedereen gratis toegankelijk blijft. Voor nog geen 50 cent per maand kun je ook je account upgraden als je geen reclame wilt zien!