VW Polo 6R radio vervangen

Tweak

Actief lid
353
69
31
(Copy paste van ander forum, gezien hier mensen meer actief zijn lijkt het)

Hallo iedereen, ik ben sinds zondag in het bezit van een VW Polo uit 2012. In mijn vorige auto had ik DAB+ (JVC radio met plak antenne op voorruit) deze radio is basic en ik wil deze niet in de Polo hebben.

Nu heb ik uiteraard al wat rond gekeken maar ik kom er toch niet helemaal uit. Ik wil niet al te veel geld uitgeven maar moet toch wel iets fatsoenlijks zijn. De ingebouwde radio lijkt een RNS 310 te zijn (apart houdertje erbij voor bluetooth) deze radio zal denk ik geen DAB+ module hebben (ik kan het ook niet kiezen bij band) als die dat wel heeft dan kan die wel blijven zitten denk ik.

Wat ik graag wil hebben:

- Dubbel din.
- Rear camera.
- Automatisch schakelen naar camera als je de auto in achteruit zet.
- USB of SD aansluiting.
- Geen must maar Android OS zou mooi zijn.
- DAB+.

En dit is het volgens mij, je hebt heel veel mooie radio's uit china die van alles hebben en camera erbij etc. Maar hier moet je apart een DAB+ adapter bij kopen (USB) en moet ik dus ook een andere antenne kopen want ik wil het dus niet meer op de voorruit hebben. Dit word volgens mij dan nog een duur grapje (de radio, de DAB+ adapter, andere antenne, frame?) en als ik het bestel bij aliexpress zit ik ook weer met extra douane kosten denk ik.

En ik kan nergens vinden of de radio wel automatisch DAB+ kan starten als je de auto op contact zet of dus start bij zo een android china radio. En hoe lang het opstarten dus duurt.

Ik hoop dat iemand hier misschien een goede/leuke radio kent die voldoet aan mijn eisen/wensen.
Hoor het graag!
 
Volkswagen  Polo 6R  1.2 TDI 
Kijk even naar de dension dab+ module. Die kan je aansluiten op je mdi poort in je handschoenen vak. Antenne plekken en klaar ben je. Ik had dit op m’n 310 en dat werkte echt uitstekend. Heb nu een rcd330 dus gebruik de dension module op dit moment niet.
 
Volkswagen  Polo 6R  1.2tsi 105pk 
Kijk even naar de dension dab+ module. Die kan je aansluiten op je mdi poort in je handschoenen vak. Antenne plekken en klaar ben je. Ik had dit op m’n 310 en dat werkte echt uitstekend. Heb nu een rcd330 dus gebruik de dension module op dit moment niet.
Ik heb er nog 1 liggen mocht je interesse hebben
 
VW  Polo 6R  1.4 BlueGT DSG 
Had ik inderdaad ook al gevonden, maar vind het best duur? Want daar komt dan nog bij: china camera setje mocht dit passen op de radio.. En toch een andere antenne want ik wil liever niks plakken.
 
Volkswagen  Polo 6R  1.2 TDI 
Heb even het frame eraf gehaald en de radio eruit. Is helaas inderdaad echt een 310 zonder FAKRA connector en geen "geel slot" waar je een rear camera op kan aansluiten. Denk dus toch maar maar wisselen naar iets anders.
 
Volkswagen  Polo 6R  1.2 TDI 
Ah vandaar, mooie radio maar zit rond de 200? -> https://nl.aliexpress.com/item/32986119817.html zit ik nu naar te kijken maar vragen stellen is lastig.
Ze snappen mijn vraag niet. Ik wil weten of de radio via canbus weet wanneer je de auto in de achteruit zet en dus op camera springt.

Ik wil niet aan de bedrading zitten van verlichting.
De radio hoeft niet te weten of je de auto in zijn achteruit zet. De camera sluit je o.a. aan op je achteruitrijlamp. Die krijgt het signaal door en activeert zich.
 
Seat  Arona 2020  1.0 TSI 115PK DSG 
De radio hoeft niet te weten of je de auto in zijn achteruit zet. De camera sluit je o.a. aan op je achteruitrijlamp. Die krijgt het signaal door en activeert zich.
Dat blijkt, ik wilde/wil eigenlijk niet aan de bedrading zitten van de verlichting. Ik had namelijk als eerste deze video gezien:
daar pakt hij helemaal geen stroom van de verlichting?

Maar lijkt erop dat elke andere radio dit wel nodig heeft.
 
Volkswagen  Polo 6R  1.2 TDI 
Ik dacht dat het om een embleem klap camera ging, ik geloof dat je nu ook met VCDS iets moet aanpassen. Zal wel iemand op reageren die dat wel weet. Succes!
 
Seat  Arona 2020  1.0 TSI 115PK DSG 
Ik heb een radio besteld bij Ali, hopelijk gaat dit goed =) veel positieve reviews.. En een dab+ usb adapter incl antenne die niet op de voorruit hoeft. En een rear camera die ik wil proberen vast te maken aan de kentekenhouderplaat. Hopelijk komt alles binnen voor Juli!
 
Volkswagen  Polo 6R  1.2 TDI 
Ik vermoed dat de radio die ik besteld heb niet via canbus zal zien dat de auto in zijn achteruit staat. Nu kwam ik dit topic tegen: https://www.mypolo.nl/xenforo/threads/het-grote-achteruit-rij-camera-topic.9340/

Staan erg veel reacties.. Eerste post is redelijk duidelijk maar het zogenaamde signaal draad wat je moet aansluiten van het rechter achterlicht kan je deze ook gebruiken om de camera voeding te geven? Of krijg je dan problemen? Als je dit niet mag gebruiken hoe zorg ik dan dat de camera stroom krijgt ? Als ik het dus goed heb:

De camera heeft massa nodig, die kan je dus bij het linker achterlicht ergens pakken volgens het topic.
De radio moet weten dat auto in zijn achteruit staat (signaal draad), en kan je bij het rechter achterlicht pakken. (wel balen dat je iets moet plaatsen op die bedrading)
De camera heeft een vaste voeding nodig en kan me voorstellen dat je dit niet zomaar ergens kan pakken door canbus.. Maar waar dan wel? Of kan dit bij een achterlicht en geeft dit geen problemen?

Hoop dat iemand het nog weet :)
 
Volkswagen  Polo 6R  1.2 TDI 
Ik heb alle opmerkingen in dat topic gelezen, dus met de camera moet goed komen.
Vandaag de radio al binnen gekregen! zonder extra douane kosten Big Grin

Mag niet klagen alles lijkt wel goed te werken, morgen de GPS ontvanger ergens plaatsen en aansluiten. DAB+ usb adapter is nog niet binnen.
Ziet er wel echt mooi uit volledig scherm zonder knoppen etc. Ook als ik de auto in de achteruit zet springt hij direct naar de AV in. Dus dit krijgt die wel binnen via canbus!
 
Volkswagen  Polo 6R  1.2 TDI 
  AdBlock gedetecteerd
Wij snappen dat advertenties op de website niet leuk zijn, echter het draaiend houden van de website is helaas niet gratis. Wij hebben jaarlijks kosten aan de software licenties en het draaiend houden van de server. Wij zouden het erg op prijs stellen als je de ad-blocker wilt uitschakelen voor onze community zodat het voor iedereen gratis toegankelijk blijft. Voor nog geen 50 cent per maand kun je ook je account upgraden als je geen reclame wilt zien!