Speakers inbouwdiepte

Bas van Beek

Nieuw lid
5
1
29
Hoi,

Ik heb lang gezocht maar niet kunnen vinden wat nou de maximale inbouwdiepte is voor de deurspeakers voor in een polo 9n1. (3 deurs)

Kan iemand mij dit toevallig vertellen?

Alvast bedankt!

Mvg
 

Brent Verhaegen

Actief lid
Spritmonitor.de
340
43
Haacht
Ik meen me te herinneren dat de inbouwdiepte ong. 45-50mm is. Vergeet niet dat je adapter ringen nodig hebt voor het monteren van de speakers, net als adapters van de connector voor de OEM speakers naar de aansluiting van jouw speakers.

Aan te raden is ook dat je ineens wat dempingsmateriaal in de deuren verwerkt. Als je zwaardere speakers monteert durven de deuren nog wel eens hevig mee vibreren met het geluid wat niet echt goed klinkt.
 
  • Like
Waarderingen: Johan

Bas van Beek

Nieuw lid
5
1
29
Ik heb het met speakerringen geprobeerd maar hierdoor komt de speaker weer erg dicht op het deurpaneel waardoor die erg lastig aansluit.

Adapter connector had ik niet nodig volgens mijn vriend maar zou je mij dan kunnen vertellen welke ik nodig heb?
 

Brent Verhaegen

Actief lid
Spritmonitor.de
340
43
Haacht
Ik zou toch aanraden om zo'n ringen te gebruiken of een andere degelijk manier om ze te monteren. De speakers mogen de beste ter wereld zijn, als ze niet goed gemonteerd zijn, klinken ze voor geen meter.

Je OEM speaker is aangesloten met een 4-polige connector, waarvan er wel maar 2 plekjes gebruikt zijn
IMG_20160315_172745.jpg

Je nieuwe speakers hebben meer dan waarschijnlijk 2 metalen 'lepeltjes' als connector. Je hebt dus een adapter tussen de 2 nodig. Iets als dit:
IMG_20180430_115214.jpg

Ik heb hier nog zo'n setje adapter ringen, bovenstaande connector en alle benodigde schroeven liggen. Mocht je geïnteresseerd zijn kan je die voor een klein prijsje wel overnemen.
 

Bijlagen

Bas van Beek

Nieuw lid
5
1
29
iig al super bedankt!

De adapter, lijkt een beetje op mijn originele, die is al afgeknipt, maar die van jou zou ik dus zo in de nieuwe speakers kunnen pluggen? Ik heb op dit moment speakers met 44mm inbouwdiepte, de ringen die jij hebt zullen ook geen verdere problemen opleveren? Sorry voor mijn vragen maar had elke keer weer iets anders wat niet lukte of paste

Alvast bedankt
 

Brent Verhaegen

Actief lid
Spritmonitor.de
340
43
Haacht
Heb je misschien even een foto van hoe de bedrading in je deur er nu uit ziet?
En een foto en type van welke speakers je in wilt bouwen is wel handig.

Foto's maken alles wat makkelijker om te begrijpen wat je van plan bent en om te oordelen of iets gaat lukken :)
 

Bas van Beek

Nieuw lid
5
1
29
De bedrading ziet er hetzelfde uit als bij jou, alleen heb ik de originele adapter aan de passagierskant al afgeknipt, een vriend van me zal de bedrading solderen dus een adapter is niet meer nodig.

Alleen zat ik met het probleem dat ik niet weet hoe dik mijn adapterring maximaal mag zijn, zodat hij niet het raam in de deur blokkeert en dat het deurpaneel er zonder problemen op kan.

De speakers die ik op dit moment heb zijn deze:

https://www.bol.com/nl/p/kenwood-kfc-e1755-auto-speakes-per-paar/9200000023955213/?suggestionType=browse&bltgh=krm-NnGXHTQgiEu0gnxPqw.nN0nf-Gtr9VwxQt7lxlPUA_0.11.ProductPageUrl
 

Brent Verhaegen

Actief lid
Spritmonitor.de
340
43
Haacht
De adapterring die ik heb heeft een dikte van ong. 40mm.
Je raam kan je normaalgezien niet blokkeren, daarvoor dienen die adapterringen. Deze komen naar 'buiten' en je speaker past er dan netjes in.
Met een ring van ong. 40mm dikte zal het normaalgezien dus wel lukken.

Als je nieuwe connectors soldeert heb je inderdaad geen adapter nodig.