Mogelijkheden retrofitting CC/PDC

Als ik een Polo koop zonder CC of zonder PDC, waar moet ik dan op letten op dit zelf (makkelijk) in te bouwen? Moet de auto een boordcomputer hebben? Wat moet ik dan vervangen?

Ik zie bijvoorbeeld een setje als dit. Deze vereist een bepaald type boordnet. Prima, maar hoe herken ik zo'n auto? Kan moeilijk alle Polo's die ik zie gaan uitlezen Stick Out Tongue
 
Volkswagen  Polo 6R  1.4i 16v CGGB 
Het type boordnet dat in de auto zit is afhankelijk van de opties die vanuit de fabriek zijn geïnstalleerd. Er zijn 3 verschillende versies

- 6Q2-...
Dit is het basis boordnet en wordt geïnstalleerd wanneer het om een vrij kale wagen gaat

-6Q1-...
Dit is de medium versie. Deze wordt geïnstalleerd/is vereist voor cruise control, verwarmde voorruit, stoelverwarming etc

-6Q0-...
Dit is de high end versie boordnet. Deze wordt geïnstalleerd bij een wagen met automatische versnellingsbak en ondersteund ook alle opties van de 'lagere versies' boordnet.

Om zeker te weten welke boordnet er is geïnstalleerd moet je de auto toch uitlezen of de boordnet zelf bekijken. Wanneer je je op je rug in de beenruimte van de bestuurder legt en bij de pedalen naar boven kijkt zie je tegen de buitenkant van de wagen het boordnet zitten. Daarop kan je dan het nummer aflezen.

Ik heb zelf ook cruise control achteraf ingebouwd, en heb mijn boordnet moeten upgraden/vervangen. Gelukkig kon ik er een bij de sloop voor een paar €10 ophalen. Ook zijn deze niet te duur te vinden op het internet.
 
Volkswagen  Polo 9N3  1.2 6v 60pk BBM 
Bedankt voor de info. Fijn dat ze de nummering hebben omgedraaid. Less is more zullen we maar zeggen.

Is er nog een verband tussen de verschillende lijnen? Ik bedoel daarmee of een comfort altijd met een 6Q1 is uitgevoerd? Of een trendline met een 6Q0?
 
Volkswagen  Polo 6R  1.4i 16v CGGB 
@Tarabass Een directe link tussen de uitvoering en het boordnet is er niet echt. De beste tip die je hebt is zoeken naar wagens met opties zoals stoelverwarming, cruise control, verwarmde voorruit, automatische versnellingsbak..

Persoonlijk zou ik er niet teveel naar kijken tenzij je natuurlijk bepaalde opties uit de fabriek geïnstalleerd wilt. Het upgraden van het boordnet is relatief goedkoop en eenvoudig.
 
Volkswagen  Polo 9N3  1.2 6v 60pk BBM 
Nouja, het maakt het zoeken naar een nieuwe 9N3 wat makkelijker. Ik wil naast sportstoelen graag CC, airco en parkeersensoren. Maar de CC en PDC kan ik ook zelf retrofitten. Maar ik mod al zoveel aan m'n Passat dat het beter is voor m'n relatie dat ik zo weinig mogelijk hoef aan te passen. Of inderdaad een geschikt model vinden.

Maar het hebben van een boordcomputer is geen vereiste? Dat dacht ik namelijk gelezen te hebben.
 
Volkswagen  Polo 6R  1.4i 16v CGGB 
Voor achteraf cruise inbouwen heb je een ''EPC'' lampje nodig bij auto op contact.
Dan kan iedere benzine polo 9n van cruise voorzien worden.

pdc is zoiezo niet geleverd op een 9n3 standaard.
 
Volkswagen  Polo AW GTI  2.0 TSI 200PK 
  • Leuk
Waarderingen: Tarabass
Oké, op letten dus. En de 9N3 is toch wel geleverd met Pdc? Niet standaard, maar wel als optie. Het is de bedoeling om oem pdc/ops in te bouwen als dat er niet op zit.
 
Laatst bewerkt:
Volkswagen  Polo 6R  1.4i 16v CGGB 
  AdBlock gedetecteerd
Wij snappen dat advertenties op de website niet leuk zijn, echter het draaiend houden van de website is helaas niet gratis. Wij hebben jaarlijks kosten aan de software licenties en het draaiend houden van de server. Wij zouden het erg op prijs stellen als je de ad-blocker wilt uitschakelen voor onze community zodat het voor iedereen gratis toegankelijk blijft. Voor nog geen 50 cent per maand kun je ook je account upgraden als je geen reclame wilt zien!