Guus z'n 6R

guus6r

Bekend lid
796
1
431
100
Om wijzigingen en mods een beetje bij te houden start ik maar een eigen topic over onze Polo 6R. Dit om een leuk overzicht voor mezelf, maar hopelijk ook voor jullie te maken.

Ik begin gewoon bij het laatste wat ik aan de auto heb gedaan. Ik heb afgelopen week mn vrije dagen besteed aan het upgraden van de audio.

Ik had er geen eindeloos budget voor over, maar wel de tijd om (als je toch bezig bent) het goed aan te pakken. Ik heb dus gekozen voor niet al te kostbare speakers.
In dit geval heb ik gekozen voor Gladen speakers. Waarom, omdat ik deze lekker warm vond klinken, en een veel prettigere hoge tonen tov de standaard tweeter die super schel klinken.
M165 compo set voor de voordeuren, 16,5cm 140 euro
RC165 coaxial voor de achterdeuren, 16,5cm 110 euro
Dit wordt aangevuld door een oudere pioneer reservewiel subwoofer, die lag er al in. 45 euro op marktplaats

Overige benodigdheden
MDF ringen 8 euro ali expres
speakerkabel adapters 7 euro ali expres
Silent coat ontdreuning 69 euro
Silent coat noppeschuim 3x 17.50 euro
Foam en foam ringen voor achter de speaker en om de speakers 7 euro ali expres




Om het goed aan te pakken heb ik de deuren zowel ontdreunt als isolatie. Hiervoor heb ik een flink pak ontdreuningsmatjes gekocht, alubutyl. 20 matjes van 37x27cm van Silent coat, noppenschuim is ook van Silent coat, zelfklevend allebei. Ik heb de ontdreuning vrij fanatiek aangepakt, zo'n 3,5 plaatje per deur.
Omdat er pasringen nodig zijn, heb ik gekozen voor mdf ringen, een stuk steviger en een betere kick van de speakers (zo heb ik me laten vertellen)
2.1.JPG

Elke deur bestaat uit 3 delen (qua ontdreunen) het buitenste plaatstaal, het frame en het deurpaneel. Alle drie heb ik ontdeunt. De pasringen heb ik enigszins moeten bij vijlen om mooi passend te krijgen. Direct achter de heb ik een absorberend schuim geplakt, om resonantie te absorberen. Om het geluid goed de auto in te richten heb ik ook een schuime ring rond de speaker geplakt (staat niet op de foto).

6.JPG

Om rij geluid te isoleren, en het audio geluid strakker te krijgen heb ik ook het deurpaneel geïsoleerd.
7.JPG

De voordeuren heb ik op een zelfde manier aangepakt, en natuurlijk ook de tweeter vervangen. De originele tweeter krijgt een full range signaal, dus daar heb ik de filter op aangesloten,scheelt weer zoeken onder het dashboard. De tweeter zit gelijmd met een lijmpistool, past verder perfect.
9.JPG
10.JPG 8.JPG

En omdat ik nog wat matjes over had, ben ik begonnen met het ontdreunen van de kofferbak. Om te beginnen met de reservewiel bak. Ik heb nog amper proefgereden, maar er lijkt veel meer rust in de auto te zijn, minder ruis uit de achterkant.
11.JPG

Al met al een super resultaat voor een niet al te gek bedrag en vooral heel veel klusplezier. Het geluid is superstrak geworden, volle warme bas en middentonen, met een veel prettigere hoge tonen, veel beter in balans.
Daarnaast is de auto dus qua rij geluid een stuk prettiger geworden, dus de ontdreuning aan de achterkant ga ik nog een keer verder aanpakken.
 
Volkswagen  Polo 6R  1.2tsi 105pk 
Hallo

Ik heb ook gladen, dezelfde speakers als die jij hebt en zit goed geluid in, jij ben trouwens wel een vermogen kwijt geweest aan demping materiaal.Of weet jij een goedkoop adresje?
Wat ik mij wel afvraag is waarom je geen versterker gebruikt voor je speakers dan klinkt het net even iets beter.

Maar verder super gewerkt.:mrgreen:
 
Volkswagen  Polo 6R  1.2 BlueMotion 
Thanks!
Over een versterker heb ik ook nog nagedacht. T RMS vermogen van zo’n Rns 310 is behoorlijk laag inderdaad. Maar ik vond t leuk om hier mee te beginnen. Er zijn wel kleine versterkers van bijv 4x50 watt rms die je tussen de quadlock klinkt. Daar ga ik nog eens over nadenken.

Qua materiaal heb ik helaas geen goedkoop adresje gevonden, uiteraard wel uitvoerig naar gezocht. Ik ben gewoon voor silent coat gegaan. Gekocht in den haag bij carshop fortuin, evenals de speakers.
Zo’n pak met 20 matjes kost dus 69 euro.
Maarja, dan moet je t maar geen hobby noemen [emoji851].
 
Volkswagen  Polo 6R  1.2tsi 105pk 
En kwam je uit met 1 pak, dan is het inderdaad niet duur.
Mijn deuren zijn alleen in de binnenkant achter de speaker gedempt en de binnenverlichting ook aangezien die nogal rammelde als mijn vriend alias de subwoofer speelt.

Ik heb zelf heb de gladen 70c4, prima versterker word alleen erg warm en gisteren na een 3 kwartier rijden schoot hij in protection en begon na 1 minuut weer te spelen.
Wel stond de muziek hard maar nog lang niet open.
 
Volkswagen  Polo 6R  1.2 BlueMotion 
Ik kwam zeker met 1 pak uit. 3,5 matje per deur ongeveer. Dus ik heb nog 5 of 6 matjes in de achterbak geplakt. Dus qua demping viel op zich nog wel mee. En van de matjes silent coat zijn heel makkelijk te verwerken qua knippen en verzorgen.
Dat noppen schuim is verrassend duur. Ik heb 4 matten nodig gehad a 17.50 per stuk. Maar resultaat is heel merkbaar.
 
Volkswagen  Polo 6R  1.2tsi 105pk 
Zo weer een beetje aan de polo kunnen werken.
Ik had eigenlijk al sinds de aanschaf bij een start met een koude motor af en toe zo’n klein hikje zal ik zeggen. Een poosje terug al de bougie kabels vervangen, bougies waren net voor de aanschaf al gedaan. Het leek al minder te zijn. Maar nog niet weg.
Dus een bobine besteld en gelijk ook maar een luchtfilter.
Bij het vervangen van de luchtfilter leek er nog de filter van 2011 in te zitten. Behoorlijk vies dus.

Na montage van beide delen viel me op bij het starten dat de motor echt wel rustig loopt, en ook iets lager in de toeren lijkt te draaien.
Zal dus wel nodig zijn geweest [emoji41].
 
Volkswagen  Polo 6R  1.2tsi 105pk 
Ik heb alles in een keer gedaan, dus dat was sowieso een heel groot verschil natuurlijk.
Maar ik vond t in m’n golf 1 een heel groot verschil in het blikkerige tijdens t rijden. En in eigenlijk ook in de 6r. Minder ruis zal ik maar zeggen. Of het in decibellen verschil maakt durf ik niet t zeggen.
 
Volkswagen  Polo 6R  1.2tsi 105pk 
Na de audio upgrade begon ik me toch wel te ergeren aan de bijzonder matige kwaliteit van de fm radio. Ik luister ook wel spotify, maar ouderwets radio vind ik ook prettig onderweg.

Om de matige kwaliteit aan te pakken ben ik voor DAB+ gegaan. In de vorm van een Dension DAB+U. Deze heb ik gewoon aangesloten via de mdi poort in het dashboard kastje. Een raam plak antenne geplakt. "montage" klaar :).

Het geluid is zoooooo veel beter, heerlijk.
Waar ik met fm vaak last van had, was dat het gewoon wegvalt in regio den haag, met DAB helemaal geen last meer van. Ook de meeste tunnels gaat goed zonder wegvallen.
 
Volkswagen  Polo 6R  1.2tsi 105pk 
  • Leuk
Waarderingen: Franklin Golf4TDI
Na de audio upgrade begon ik me toch wel te ergeren aan de bijzonder matige kwaliteit van de fm radio. Ik luister ook wel spotify, maar ouderwets radio vind ik ook prettig onderweg.

Om de matige kwaliteit aan te pakken ben ik voor DAB+ gegaan. In de vorm van een Dension DAB+U. Deze heb ik gewoon aangesloten via de mdi poort in het dashboard kastje. Een raam plak antenne geplakt. "montage" klaar :).

Het geluid is zoooooo veel beter, heerlijk.
Waar ik met fm vaak last van had, was dat het gewoon wegvalt in regio den haag, met DAB helemaal geen last meer van. Ook de meeste tunnels gaat goed zonder wegvallen.
op wat voor radio heb je deze aangesloten?
 
Volkwagen  E golf 2018  136 pk 
Ja is inderdaad plug en play. Kastje van dension op je USB. En de raamantenne gewoon bij de a-stijl plakken. Kap er af trekken, aarding van de antenne op t staal plakken, en kabeltje naar je dashboard kastje prutsen.
2e305109036076c3adc64306934d12f7.jpg

afadfa992a19d69aec1a4d086c0e4dac.jpg


Soms moet ie de zenders wel even laden als je wisselt of opstart. Maar daar heb ik niet zoveel moeite mee.
Bediening gaat net als een USB stick met muziek via de radio of via het stuur.
 
Volkswagen  Polo 6R  1.2tsi 105pk 
Polo vanmiddag opgehaald bij de garage. Distributieketting en alle toebehoren netjes vervangen.
Ik had eigenlijk niet echt een verschil verwacht in geluid en rijden. Maar ik moet zeggen, t motortje draait toch rustiger, waar er eerst nog wel eens zo'n kleine trilling was, lijkt die nu weg te zijn. Sowieso loopt de motor stiller en lijkt wat soepeler.
Ik kan het me verbeeld hebben natuurlijk, maar waar eerst een beetje turbogat zat, lijkt de vermogensopbouw nu wat constanter.

Al met al ben ik er wel blij mee, ook al was het helaas wel wat kostbaar. Maar nu weet ik in ieder geval dat het voorlopig goed zit :)
 
Volkswagen  Polo 6R  1.2tsi 105pk 
  AdBlock gedetecteerd
Wij snappen dat advertenties op de website niet leuk zijn, echter het draaiend houden van de website is helaas niet gratis. Wij hebben jaarlijks kosten aan de software licenties en het draaiend houden van de server. Wij zouden het erg op prijs stellen als je de ad-blocker wilt uitschakelen voor onze community zodat het voor iedereen gratis toegankelijk blijft. Voor nog geen 50 cent per maand kun je ook je account upgraden als je geen reclame wilt zien!