wat heb jij gedaan aan en voor je polo vandaag

Maar weer de wekelijkse wasbeurt, maar bij het starten sprong de compressor van de airride aan. Gaf 6 bar ipv de 10.2 aan, dus eerst de auto schoongemaakt en na afloop geconstateerd dat er een paar tiende bar alweer waren ontsnapt. Dus thuis aan de slag met wat zeepsop en gelijk bij de eerste aansluiting het euvel gevonden. Ik heb een autoventiel op me tank aangesloten voor als de compressor defect is, kan ik gewoon de tank oppompen. Dus een drupje zeepsop in het ventieldopje en terwijl ik em erop draai, een sissend geluid, alles schoongemaakt en ingesmeerd en nu de wachttest.......
 
  • Leuk
Waarderingen: Sal
Vandaag preventief de carterventilatie vervangen aangezien deze graag mag afbreken. Oude was nog heel maar kon er wel aan beide kanten door blazen. Bij de nieuwe maar aan 1 kant. Waarschijnlijk dus niet helemaal fris meer. Alles gelijk netjes schoongemaakt. Best wel leuk klusje :)
 
Volkswagen  Cross Polo 6R  1.2 TSI 105 PK 
  • Leuk
Waarderingen: JelleR
Een afspraak ingepland om de wiellagers te vervangen op de vooras.

Desondanks @Andries Polo6R zijn genereuze aanbod om het voor een spotprijs te doen, zou het mij alsnog bijna evenveel kosten als ik de benzinekosten mee moest rekenen.
Daarom toch gekozen voor de garage om de hoek. En het kost een stuk minder tijd, dus de keuze was snel gemaakt.

Ik had nog even gerekend en voor de prijs dat ze vervangen worden had ik zelf een hydraulische pers, onderdelen en specialistisch gereedschap kunnen kopen.
Dat allemaal zou dan nog steeds goedkoper geweest zijn dan bij de garage. Maarja waar laat ik zo'n pers haha.

Achja soms zit het mee en soms zit het tegen!
 
  • Haha
Waarderingen: daan5070
Omdat 1 stuurkogel lichte speling vertoonde was het een goed excuus om beide buitenste stuurkogels, binnenste stuurkogels, stuurhuishoezen en klemmen te vervangen. Als we dan toch gaan uitlijnen dan maar gelijk goed doen. Gelukkig verkoopt TRW, de origineel fabrikant, complete sets voor de stuurstangen inclusief hoezen en klemmen. Superhandig.
Verder nog 3 nieuwe bougietjes erin gedraaid, ik heb gekozen voor een NGK platinum upgrade. Origineel op deze auto zit nikkel. Tot slot alle 3 de bobines vervangen met NGK bobines. Persoonlijk altijd super ervaring met NGK, als het om ontsteking gaat vind ik dat beter dan Bosch.

@iichel ik heb even gecheckt, Trw is wel degelijk origineel ipv lemförder in dit geval. Op de oude stuurkogels stond netjes TRW geschreven naast het audi en vw logo

IMG20240104203630.jpgIMG20240104203700.jpgIMG20240104205241.jpgIMG20240104210917.jpgIMG20240104210922.jpgIMG20240104223401.jpg
 
  AdBlock gedetecteerd
Wij snappen dat advertenties op de website niet leuk zijn, echter het draaiend houden van de website is helaas niet gratis. Wij hebben jaarlijks kosten aan de software licenties en het draaiend houden van de server. Wij zouden het erg op prijs stellen als je de ad-blocker wilt uitschakelen voor onze community zodat het voor iedereen gratis toegankelijk blijft. Voor nog geen 50 cent per maand kun je ook je account upgraden als je geen reclame wilt zien!