Storing ruitenwissers + vloeistofpomp en start stop storing 6C

Hi allemaal,

Na 4 jaar probleemloos te hebben gereden zijn er sinds vorige week allerlei problemen. Opgesomd:

1. Het begon met de ruitensproeierpomp vorige week - die werkte niet meer. Helaas had ik nog zomervloeistof, dus ik dacht dat een zekering stuk was gegaan. Toevallig moest m'n auto naar de lokale garage voor het vervangen van m'n grill in verband met schade. De garage heeft de zekeringen nagekeken, echter die waren niet stuk.
2. Nadat ik zojuist wegreed bij de garage bleek meteen dat m'n ruitenwisser op de reguliere standen niet meer reageerde. Alleen als ik hendel naar me toehaal gaat de ruitenwisser 1x heen en weer. Achter werkt nog wel.
3. Eenmaal op de snelweg kreeg ik 10 seconden een waarschuwingslampje van het motormanagementsysteem
4. Van de snelweg af kreeg ik de melding dat het start-stop systeem een storing had

Zit op 97.000 KM, sta op het punt om de auto te verkopen en ik krijg nu ineens bovenstaande meldingen.. Iemand dit dit eerder heeft meegemaakt? Meest voor de hand liggende lijkt me de auto laten uitlezen..
 
Volkswagen  Polo Comfortline  1.2 TSI 90PK 
Start stop systeem melding kan zijn door een verzwakte accu. Als er te weinig spanning is zal het systeem.niet werken.

Ruitenwisser verhaal is idd uitlezen het handigst
 
Volkswagen  Polo 6C R-Line  1.4 TDI 105pk 
Startstop werkt inmiddels weer na een lange rit.. Wellicht heeft de accu een aantal klappen gehad icm 5 dagen stilstaan en het koude winterweer van de afgelopen dagen.. Ruitenwissers en pomp nog steeds hetzelfde verhaal. A.s. dinsdag wordt de auto uitgelezen. Keep you posted..
 
Volkswagen  Polo Comfortline  1.2 TSI 90PK 
Update: garage heeft de auto uitgelezen: ''Onderbreking in +30 van ruitenwisser motor of schakelaar''. De garage had echter geen tijd om het euvel verder te onderzoeken / repareren en verwees me door naar een VW gespecialiseerde garage. Binnenkort daar een afspraak.

Iets anders vreemds: als ik nu de hendel van de ruitenwissers naar me toehaal begint de achterruitenwisser eenmalig te draaien i.p.v. voor eenmalig...
 
Laatst bewerkt:
Volkswagen  Polo Comfortline  1.2 TSI 90PK 
;)

Ik was iets te voorbarig met de schakelaar. De reparateur denkt dat het de hendel is. Bij het doormeten (onder de moterkap?) werkte zowel de pomp als de ruitenwissers voor gewoon. Enige oorzaak zou de stuurkolom schakelaar dan zijn volgens de garage.
 
Volkswagen  Polo Comfortline  1.2 TSI 90PK 
  AdBlock gedetecteerd
Wij snappen dat advertenties op de website niet leuk zijn, echter het draaiend houden van de website is helaas niet gratis. Wij hebben jaarlijks kosten aan de software licenties en het draaiend houden van de server. Wij zouden het erg op prijs stellen als je de ad-blocker wilt uitschakelen voor onze community zodat het voor iedereen gratis toegankelijk blijft. Voor nog geen 50 cent per maand kun je ook je account upgraden als je geen reclame wilt zien!