Polo 9N Cruise Control werkt niet

Jur6R

Bekend lid
245
156
82
Hallo allemaal!

Ik ben nieuw op dit forum en zal mij even voorstellen. Mijn naam is Juriën en ben sinds kort eigenaar van een zwarte VW Polo 9N 1.4. Nagenoeg alles werkt met uitzondering van de cruisecontrol. Ik heb al rondgekeken op het forum naar vergelijkbare topics en heb de volgende dingen daaruit geprobeerd.

De volgende dingen heb ik al geprobeerd:
-alle zekeringen gecheckt
-nieuwe koppelingsschakelaar
-nieuwe remschakelaar
-remlichten gecheckt
-uit laten lezen op foutcodes (geen gevonden)
-cruise control hendeltje opengemaakt om te kijken of er niets los was

Na het doen van de bovenstaande dingen steeds de accu losgemaakt om de auto zichzelf te laten resetten. Dit heeft niet gewerkt.

Zodra ik de cruise control schakelaar van OFF naar ON zet gebeurd er niets. Op het dashboard gaat geen lampje branden. Als de cruise control in de ON stand staat en ik druk SET in gebeurd er niets, evenals bij het indrukken van RES.

Ik ben ten einde raad. Heeft iemand andere ideeën?
 
Saab  9-3 Vector 2008  2.0T 235pk 
Welkom op het forum! :)
Is de cruise control achteraf ingebouwd, of is deze fabrieks-af? Indien achteraf ingebouwd is het normaal dat er geen CC lampje gaat branden. Brandt bij mij ook niet.

Indien je over VCDS beschikt (Of iemand kent die het heeft) kan je in 'Measuring blocks' nakijken of de knoppen nog wel ingelezen worden door de boordcomputer.
upload_2018-2-13_12-28-25.png
Meer info en bron: http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Checking_Cruise_Control_using_Measuring_Values

Indien de bijbehorende waarde niet veranderd als je op de knop drukt is er een probleem met de knop of de bedrading ervan.
Als deze wel veranderd dan weet je dat de knop en de bedrading nog goed zijn maar dat er ergens anders een probleem zit.
 
Volkswagen  Polo 9N3  1.2 6v 60pk BBM 
  • Leuk
Waarderingen: Sal
Welkom,
Idd exact wat brent zegt.
Controleer of de knoppen uberhoubt gezien worden door je auto.
Of ze dus wel aangesloten zijn,
en zo ja of de cc geactiveerd is in vcds.
Marja cruise control specialist is een aanrader als je daar in de buurt woont(Zoetermeer-Gouda).
 
Volkswagen  Polo AW GTI  2.0 TSI 200PK 
Top! Bedankt voor de reacties. Ik ga deze week of volgende week langs iemand die de waardes kan uitlezen (daar heb ik zelf geen apparatuur voor).

Of de cruise control origineel of achteraf is ingebouwd is niet bekend.
 
Saab  9-3 Vector 2008  2.0T 235pk 
Het is volgens mij geen HighLine. Er zitten bijvoorbeeld geen elektrische ramen en elektrische spiegels op. Ook de stoelen zijn niet in hoogte verstelbaar.

De opties die er wel extra inzitten zijn:
-mistlampen voor
-airco
-climatic (niet met display maar met draaiknoppen)
-dimbare dasboard verlichting

En aan het pookje is het niet te zien of het achteraf ingebouwd is.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Saab  9-3 Vector 2008  2.0T 235pk 
Ik ben uiteindelijk naar de dealer gegaan om er naar te laten kijken. Uiteindelijk moest er een hoop worden doorgemeten. Met enige twijfel werd mij verteld dat het toch de stuurschakelaar zou kunnen zijn. Nog steeds geen zekerheid wat het nu echt is.

Met een aankomende onderhoudsbeurt ga ik er dan toch eerst maar voor zorgen dat mijn Polo’tje zijn beurt krijgt, voordat ik ga investeren in de optionele dingen.

Als ik een update heb dan laat ik dat weten wanneer het zover is.
 
Saab  9-3 Vector 2008  2.0T 235pk 
  • Leuk
Waarderingen: DeeOow en Johan
*kleine update*

Ik ben naar PON Nederland geweest (is dichtbij) en die hebben de originele optielijst van mijn specifieke auto opgezocht in hun systeem. Daarop staat dat de Polo in 2002 origineel is geleverd met cruisecontrol en airco.
 
Saab  9-3 Vector 2008  2.0T 235pk 
Dan is het niet normaal dat het groene CC lampje in je teller niet brandt.

Dan zie ik nog 2 mogelijkheden.
  1. Iets mis met de codering van de wagen. Weinig waarschijnlijk, maar als er een BCM vervangen is of er geknoeid is aan de codering kan het wel voorkomen.
  2. Het meest waarschijnlijk: de knopjes/schakelaar van je CC zijn stuk. De indicator stalks vervangen is dan de oplossing.
 
Volkswagen  Polo 9N3  1.2 6v 60pk BBM 
Het meest waarschijnlijk: de knopjes/schakelaar van je CC zijn stuk. De indicator stalks vervangen is dan de oplossing.

Dan ga ik uit van de 2e optie.

Aangezien het “3x knipperen” van de richtingaanwijzers ook niet meer werkt wanneer je kort de richtingaanwijzer naar beneden drukt.

Straks maar een nieuwe bestellen. Zag er een op Aliexpress, komt exact overeen. Ook modelnr. Zou ik proberen? Kost dan circa 80,50 incl verzenden.
 
Saab  9-3 Vector 2008  2.0T 235pk 
Gelukt!

Ik ben naar PON Volkswagen gegaan en die hebben aan de hand van het kenteken de juiste onderdeel voor mij gepakt. Dit is er een van productie datum 27-08-2017!

Accu losgemaakt. De airbag eruit gehaald, stuur eraf en de kappen losgemaakt. Zonder ervaring, maar met wat inzicht, toch voor elkaar gekregen.

Daarna alles weer netjes gemonteerd. Even naar de dichtsbijzijnde garage gegaan om de computer te laten resetten. Zodat het airbaglampje weer weg was.
Voilá, een werkende cruise control mét lampje tussen de temperatuur- en brandstofmeter!

En net wat heerlijke nutteloze KM’s gemaakt op de cruise control! Werkt perfect!
 
Saab  9-3 Vector 2008  2.0T 235pk 
Super, ben blij dat het opgelost is !
Toen ik mijn hendels heb vervangen voor de retrofit van m'n CC heb ik er wel wat langer over gedaan. Ook wel handig dat je dan direct een 12-tands torx bij de hand had om het stuur los te maken :)

Als je de accu had losgemaakt, heb je normaal gesproken toch geen airbag lampje? Of zie ik dat verkeerd?
 
Volkswagen  Polo 9N3  1.2 6v 60pk BBM 
  • Leuk
Waarderingen: Jur6R
  AdBlock gedetecteerd
Wij snappen dat advertenties op de website niet leuk zijn, echter het draaiend houden van de website is helaas niet gratis. Wij hebben jaarlijks kosten aan de software licenties en het draaiend houden van de server. Wij zouden het erg op prijs stellen als je de ad-blocker wilt uitschakelen voor onze community zodat het voor iedereen gratis toegankelijk blijft. Voor nog geen 50 cent per maand kun je ook je account upgraden als je geen reclame wilt zien!