Klappen bij overschakelen. 6R 1.2 TSI

David97

Bekend lid
974
524
133
Zoals de titel al aangeeft, bokt of klapt de auto bij overschakelen. Ook voel je dit bij acceleratie en deceleratie. Voornamelijk in lage versnellingen.

Het voelt alsof er eerst een speling overwonnen moet worden, voordat de aandrijfkrachten overgebracht kunnen worden.

Betreft een 1.2 TSI (CBZB) met 6-bak.

Toevallig iemand ervaring met dit probleem?
Alvast bedankt voor de hulp.
 
Volkswagen  Polo 6R  1.2 TSI 105pk 
Verslapte motorsteunen zou je meestal wel voelen. Zover i kweet kan je dat meestal aan je pook voelen maakt die schokken bij het schakelen, gas loslaten, optrekken. Meeste motorsteun kan je ook zien, kijk maar eens rondom het rubber en wrik er maar aan kijken of er veel beweging inzit. De steun van je versnellingsbak zit meestal in het midden onderop de auto. Zo je ook zelf na kunnen kijken.
 
Volkswagen  Polo 6C  1.2 TSI 
Zoals Pigeon zegt,

Een Tip:

Handrem er op, versnelling in ze 1 koppeling oplaten komen en beetje gas bij, Dan zal je blok bewegen.
Indien er een motor steun kapot is zou je het kunnen na bootsen

Zodra je de koppeling op laat komen voel je de klap weer. Zal eens kijken of het blok bijzonder veel beweegt. Alvast bedankt voor de tips en hulp!
 
Volkswagen  Polo 6R  1.2 TSI 105pk 
  AdBlock gedetecteerd
Wij snappen dat advertenties op de website niet leuk zijn, echter het draaiend houden van de website is helaas niet gratis. Wij hebben jaarlijks kosten aan de software licenties en het draaiend houden van de server. Wij zouden het erg op prijs stellen als je de ad-blocker wilt uitschakelen voor onze community zodat het voor iedereen gratis toegankelijk blijft. Voor nog geen 50 cent per maand kun je ook je account upgraden als je geen reclame wilt zien!