Kachelventilator polo 6r

Ronny

Premium lid
Spritmonitor.de
338
79
Sinds een aantal maanden heb ik problemen met m'n kachelventilator/weerstand. De één op andere dag werkte mijn aanjager niet meer, alleen op stand 4. Dus de logische verklaring was dat het weerstandje kapot was. Toen eentje besteld bij BM Parts, geïnstalleerd en het zaakje werkte weer voor een aantal weken/maand. Vervolgens ging ie weer kapot, nja kan gebeuren zou je zeggen het was een tweedehands onderdeel. Nieuwe besteld bij een Volkswagen dealer en sinds vandaag weer kapot. Elke keer als ik nou de kachel aan doe op stand 4 dan begint de ventilator te fluiten voor een paar seconden wat duidt dat ie ergens aanloopt en zo het weerstandje elke keer kapot maakt omdat die teveel weerstand heeft. Dus mij vraag is aan jullie Polo experts is er ergens een how-to te vinden of foto's hoe je de hele kachelunit uitbouwt ?

Ik heb de airco versie met mechanische draaiknoppen, niet die ene met een LCD schermpje. Als dat wat uitmaakt qua uitbouwen Big Grin
 

Ronny

Premium lid
Spritmonitor.de
338
79
Bedankt voor het advies en de link, heb m'n Polo even gescand met VCDS maar er kwamen geen foutcodes uit. Dus echt een mechanisch iets. Kijk morgen wel effe als ik het kan uitbouwen. :)
 

Marjan Bor

Nieuw lid
2
1
45
Ik heb een probleem met waarschijnlijk de weerstand van de kachelblower. De kachelblower doet het wanneer ik deze aansluit op 12 Volt., dus de weerstand zal het probleem zijn. Nu is mijn vraag waar zit de weerstand en hoe kom ik daarbij??
Wie kan mij hiermee helpen.
 

MikeM

Actief lid
100
28
23
Toevallig is mijn aanjager kapot gegaan, gedemonteerd. Conclusie vastgelopen, €50 nieuwe van de sloop en de airco is weer als nieuw. Toch beter dan het raam los met temperaturen van afgelopen week
 

Marjan Bor

Nieuw lid
2
1
45
We hebben de kachelventilator al vervangen, maar hij deed het nog niet. Dus de weerstand zal wel stuk zijn, we zien de kachelweerstand niet zitten ondanks dat er al veel gedemonteerd is. Heb de link met tekening bekeken (van Pigeon), maar we zien de weerstand niet zitten. Zo meteen ff naar de garage, lijkt mij dat zij wel ff kunnen aan kunnen wijzen waar hij zit.
Bedankt