Inleren sleutel 6R

SFK

Nieuw lid
5
1
Beste lezer,

Ik heb laatst de batterij van mijn autosleutel vervangen, probleem is wel dat ik de auto nu niet op afstand kan bedienen of kan wegrijden dankzij de wegrijbeveiliging. Hoe leer ik mijn sleutel opnieuw in? Moet ik hierbij VCDS voor gebruiken?

De sleutel is overigens van het nieuwere type (juist niet het type wat Google opbrengt met 'Polo 6r key')

Alvast bedankt,
SFK
 

Robin-1991

MyPolo - Team
2.191
140
Dan denk ik dat je iets niet goed gedaan heb, als je batterij leeg is moet de auto gewoon starten, alleen werkt de cv dan niet.
Als die aan je wegrijblokkering moet worden aangepast moet dit denk ik bij de dealer, afstandsbediening lukt wel met een Chinese verzie.
 

SFK

Nieuw lid
5
1
Alle tips hier opgevolgd, het instructieboekje opgevolgd en de instructies van de Volkswagen dealer opgevolgd; zonder resultaat.

Dan maar naar de dealer zelf gegaan, zelfs de servicemedewerker was overtuigd dat 't batterijtje of de sleutel kapot was. Blijkt natuurlijk niet zo. Na een half uur wachten en €60 aan arbeidstijd te betalen doet ie het weer.

Ik denk dat het probleem lag aan het openen en sluiten van de sleutel zonder de auto binnen bereik, de tijd tussen het vervangen van de batterij en het binnen bereik hebben van de auto was meer dan een week (dankzij een ander probleem).

Voor de volgende keer dus: na het vervangen van de batterij direct proberen of de auto reageert en niet de sleutel proberen buiten bereik.
 

Maxxie

Lid
87
18
26
Volgens mij sleutel in de deur, knop deuren open op je sleutel indrukken en houden en dan je deur opendraaien handmatig.

Weet het niet helemaal zeker, misschien iemand die het kan bevestigen?
Klopt, toevallig net gevonden! Kijk deze filmpje bij begin, op 0:35 sec!!!Big Grin