Distributieriem hoeveel km na vervanging

Hoe controleer je of het verstandig is om te vervangen? Kan je slijtage goed zien?
Ja, je kan slijtage zien:

- Op de distributieriem hoort een type nummer te staan. Deze MOET goed leesbaar zijn.
- de tanden van de distributieriem moeten VOLLEDIG in de tanden van de tandwielen vallen. Er mag geen ruimte zitten tussen de tand en de riem aan de VOORKANT van de tand van het tandwiel en de ACHTERKANT van de tand van de distributieriem
- Er mogen GEEN scheurtjes zichtbaar zijn aan de tandzijde van de riem ter hoogte van de spanrol en niet aan de gladde kant ter hoogte van het nokkenastandwiel.
- De riem mag niet glimmen.
 
Volkswagen  Polo 6R 1.2TDI 95PK (SOLD)| Slowda Fabia 1.0MPI 75pk (fullsize familiebak)| Skoda Fabia 1.2TSI 86pk|  Volkswagen Kever 1970 1600i 46pk 83Nm 
  • Leuk
Waarderingen: Walter-Golf7.5
Dat zeggen ze niet om alleen maar te cashen lijkt mij, zal wel een kern van waarheid achter zitten. Maar sowieso 120k met een gemiddelde van ongeveer 15 a 20k kilometer per jaar dat je rijd is dat elke 6 - 8 jaar. Zo'n distributie setje inclusief waterpomp kost de wereld ook niet, voor hooguit 250 euro ben je klaar als je het zelf kunt monteren.
zit er ook een v-riem in een distributieset of koop je die apart?
 
Volkswagen  Polo BLUE GT  1,4 TSI 200PK 
  AdBlock gedetecteerd
Wij snappen dat advertenties op de website niet leuk zijn, echter het draaiend houden van de website is helaas niet gratis. Wij hebben jaarlijks kosten aan de software licenties en het draaiend houden van de server. Wij zouden het erg op prijs stellen als je de ad-blocker wilt uitschakelen voor onze community zodat het voor iedereen gratis toegankelijk blijft. Voor nog geen 50 cent per maand kun je ook je account upgraden als je geen reclame wilt zien!