Automatische achterklep

Bedankt voor jullie reacties! Alles is me alweer een stuk duidelijker :mrgreen:

Gewoonjan zei:
@iedereen
dus als iemand mij uit de brand wil helpen?? :cool:

Ik ga vanmiddag de puffers ophalen en wou daarna gelijk even langs Brezan (automaterialenzaak in Kampen) voor de rubber afdicht thules. Ik hoop dat ze mij wat serieuzer nemen dan (ben al wel 22jaar :mrgreen: ). Als ik ze kan krijgen neem ik er wel een aantal extra mee. Kan ik er zo een paar toesturen naar de mensen die interesse hebben. Neem aan dat je deze bedoeld tenminste?

Gewoonjan zei:
@ de rest van de posters, heb ik dan zo'n chille dealer? :lol:

Ik moet zeggen dat ze (VW Dealer in Kampen) me verder altijd heel erg goed helpen. Ze hebben me al 2 keer gematst met kleine aanpassingen. Hoefde niks te betalen ("we zetten het wel onder de garantie") Mijn ouders (en de rest van de familie) komen ook uit Twente. Snap dus wat je bedoelt met het 'stelletje ouwehoeren' :mrgreen:. Wou dat ze hier ook wat relaxer waren soms..
 
KYC zei:
laat het maar even weten of het gewerkt heeft Mik3JZ

ik neem van aan dat je die dempers ook besteld hebt? of was je zeker van je zaak dat je de juiste had via Ebay?

Ik zal zeker even laten weten of het werkt mij mij of niet! Ik heb de dempers via eBay besteld. Helemaal zeker weet je het natuurlijk nooit, maar alle gegevens klopten dus heb de gok gewaagd. Ben benieuwd hoelang het duurt. Hoop dat ik ze voor het weekend binnen heb.

Gr. Mike
 
@Gewoonjan
Sjeetje wat een verhaal zeg...gillend de winkel uitgelopen :shock: wat heb je eigenlijk gevraagd dan haha
zo'n automatische achterklep is alleen wel gevaarlijk als iemand het niet weet zeg maar...zie de dealer al de kofferklep tegen zijn snufferd krijgen tijdens onderhoud haha Stick Out Tongue
 
Vanmiddag scirocco puffers opgehaald. Verder op pad geweest voor de pufferbumpers. Had een ipad meegenomen om iedereen beeldmateriaal te tonen van wat ik bedoelde :geek: Bij de dealer konden ze me niet helpen. Ook bij de automaterialenzaak niet. Zelfs nog rondgekeken bij een autosloopbedrijf, maar daar ook geen succes.
Mijn laatste halte was een autoschadebedrijf. Deze medewerker was erg enthousiast, maar kon mij ook niet helpen aan de rubberen thules. Toen vroeg hij zich af waarom ik de pufferbumpers er gewoon niet helemaal af zou halen. Dan hoefde je de puffers ook niet te kortwieken was zijn gedachte. "en dat gat (van waar de pufferbumper heeft gezeten) wat je overhoud dan?'' "Dan plak je dat toch af met een stukje folie.." :|

Geen gek idee dacht ik. Hij had nog wel wat folie liggen wat ik voor niks kon meekrijgen.

Thuis gekomen de puffers op de korste stand gezet. Eerst zo maar eens geprobeerd. Veel te veel ruimte natuurlijk. Hierna de pufferbumpers verwijderd. Nog een keer de achterklep dicht laten vallen... :eek: Dat zag er eigenlijk al wel aardig mooi uit.. Volgens mij bijna geen verschil met het origineel. Wanneer ik de afstandsbediening gebruikte schoot hij nog steeds een stuk naar buiten. (nog geen nieuwe dempers geïnstalleerd, dus helemaal open ging ie helaas niet)

Foto's van achterklep met sciroccopuffers (onaangepast) maar zonder pufferbumpers:

GroteFoto-XQOIHWYB.jpg

GroteFoto-IAB3FVIT.jpg

GroteFoto-XCX3DLPF.jpg

GroteFoto-YUBLUMUG.jpg

GroteFoto-QT6CLHAT.jpg

GroteFoto-QFJJ6T8G.jpg

GroteFoto-SW6USKJL.jpg


Het gat van de pufferbumper is beduidend kleiner dan de puffer zelf dus ik ben niet bang dat ik die er doorheen gedrukt gaat worden. Stukje folie op maat geknipt en deze opgeplakt. Plakt erg goed en geen kans op lekkage lijkt me.

FotoX3NRSHHR-1.jpg

GroteFoto-AQX8BMK6.jpg

GroteFoto-ZCA6BQBX.jpg

GroteFoto-FJZMGJXN.jpg

GroteFoto-E7BMCNGU.jpg


Zo op het eerste gezicht lijkt het zo ook te werken. Alleen heb ik de nieuwe dempers nodig om te testen of het daadwerkelijk werkt. Deze verwacht ik nog voor het weekend.

Wat denken jullie trouwens? Is het wel een goed idee om de pufferbumpers te vervangen door een beetje folie? :roll: Het is zo wel een stuk makkelijker lijkt me.. Je hoeft alleen de pufferbumpers te verwijderen en niet meer de puffer zelf millimeter voor millimeter te kortwieken..
 
@ Mik3JZ, dat ziet er wel goed uit met dat stukje folie! Big Grin
lijkt mij opzich ook wel een prima oplossing ;)
en als die een stukje naar buiten schiet met de puffers dan maken de dempers het soowieso af! ;)

ga miss toch maar weer eens een poging wagen om een stukje folie te bemachtigen en dan dit ook te doen :)
aangezien ik wel genoeg heb van de schilderstape die nu mijn puffers en studjes glad had zodat ze niet aan elkaar plakken :roll:

maar jij hebt de puffers volledig op de originele lengte gelaten wat ik zo van je begrijp?

@ KYC, tjah.. ik vroeg ze gewoon naar rubberafdichtthule dopjes (wel zonder foto materiaal) en toen was 't van huh wat bedoel je?
naar de auto gelopen dingen aangewezen aan die verkoper, die behandelde mij overigens wel netjes, hele verhaal uitgelegd, ging die binnen in de winkel opzoek. Kon het uiteindelijk niet vinden, heeft een oudere collega van hem erbij gehaald, ik het hele verhaal weer uitleggen, wilde het hem zelfs laten zien welke dopjes ik bedoelde, maar van meet af aan was die kerel chagerijning qua gedrag tegen mij, kort af en zeer negatief :roll:
ik raakte er zelf ook geirriteerd door en dat is uit de hand gelopen toen mij een opmerking van hem in m'n verkeerde keelgat schoot :oops:
 
VW  6R  1.2TDI 
ger zei:
Mik3jz ik denk dat de folie opdenduur scheurt ???

Het is wel erg sterk folie moet ik zeggen. Dat je het gat door het folie heen ziet komt, omdat ik dat even zichtbaar wou maken door er met mijn vinger iets op te drukken (kijken of ik een beetje recht geplakt had Big Grin ). Andere kant is nog mooi strak, zelfs na paar keer open en dicht doen van de achterklep. Ik wacht de nieuwe dempers nog even af en misschien dat ik dan nog wel een tweede laag folie erover heen plak voor de stevigheid.

Gewoonjan zei:
maar jij hebt de puffers volledig op de originele lengte gelaten wat ik zo van je begrijp?

Klopt. Heb er niks vanaf gehaald. Wou het eerst zonder de pufferbumpers proberen. Iets eraf halen kan altijd nog dacht ik ;) Als je trouwens niet aan folie kan komen heb ik nog wel wat voor je. Heb twee grote stroken van het schadebedrijf meegekregen..
 
Hallo allemaal, ik heb het ook geprobeerd maar vind het eigelijk niks.. Dus ik heb voor de liefhebber als nieuw 2 veren liggen! het gaat om achterklepveren met nummer 1L0827550. Nieuwprijs was 80 incl. BTW mogen voor 45 euro weg.
stuur me even een prive berichtje als je interesse hebt.
 
Ja ben er weer mee bezig gegaan Stick Out Tongue

Moet nu wederom alleen de puffers bestellen en monteren en een setje van die toledo gasveren hebben ;)

De knop op het dashbord werkt al en hij ontgrendeld ook al.
 
Het is me uiteindelijk gelukt! Big Grin Ik had eerst dempers besteld via eBay, maar dit bleken achteraf de verkeerde te zijn (niet origineel Seat). Heb toen 2 originele Seat Toledo dempers van iemand van dit forum (Hartger) kunnen overnemen. Geheel geïnstalleerd en het werkt perfect!

Filmpje:

http://youtu.be/3nkxYnDP6qA?hd=1

(Kan iemand mij trouwens uitleggen hoe ik filmpjes in het bericht gemonteerd krijg? Het lukt me steeds niet. Plak steeds de link tussen [ youtube ] [ /youtube ], maar het werkt niet..)

Ik heb het weer ietsje anders gedaan dan de rest. In tegenstelling tot de rest heb ik de sciroccopuffers niet gemodificeerd. Heb ze dus niet een paar millimeter korter gemaakt, maar origineel gelaten. Om de achterklep niet te ver te laten uitsteken (lees; zo goed als geen verschil met origineel) heb ik de pufferbumpers verwijderd en het gat afgeplakt met een stukje folie.

forum


Zo heb ik hetzelfde effect bereikt als het inkorten van de puffers, maar dan met minder moeite. Het klusjes was in 15min gepiept :mrgreen:
 
Dan ben je de eerste waarbij het goed is gelukt :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ziet er goed uit trouwens, ben je niet bang, dat het toch schade geeft aan je lak.
Folie is een dunnen bescherming...

Ziet er tof uit, en erugggg makkelijk.
 
Windkracht13 zei:
Dan ben je de eerste waarbij het goed is gelukt :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ziet er goed uit trouwens, ben je niet bang, dat het toch schade geeft aan je lak.
Folie is een dunnen bescherming...

Ziet er tof uit, en erugggg makkelijk.

Ik ben zeker niet de eerste die het is gelukt.. Velen op dit forum zijn me al succesvol voorgegaan!

Het is erg stevig folie dus ben niet bang dat het schade brengt aan de lak. Het enige 'zwakke' plekje zit denk ik rond het gaatje. De puffers zijn iets bollend dus die drukken het folie een beetje in het gat. Tot nu toe (ik heb de kofferbak al heeeel vaak open en dicht gehad :lol: ) gaat het goed. Als het wel dreigt te scheuren haal ik de achterlicht-units er even uit en plak ik iets stevigs aan de andere kant van het gat voor meer stevigheid.. Ik denk niet dat het nodig is dus ik laat het eerst zo.

Maar het is inderdaad erg makkelijk. De vele verbaasde gezichten bij parkeerplaatsen maken het ook erg leuk :lol:
 
  AdBlock gedetecteerd
Wij snappen dat advertenties op de website niet leuk zijn, echter het draaiend houden van de website is helaas niet gratis. Wij hebben jaarlijks kosten aan de software licenties en het draaiend houden van de server. Wij zouden het erg op prijs stellen als je de ad-blocker wilt uitschakelen voor onze community zodat het voor iedereen gratis toegankelijk blijft. Voor nog geen 50 cent per maand kun je ook je account upgraden als je geen reclame wilt zien!