Inbouwen multifunctioneel stuur

@matthijs790 zoals joos al gezegd heeft, heb ik ervaring met een BCM upgrade in een 6C. Volkswagen heeft dit mooi voor elkaar sinds het MQB platform(LOL). Inleren kan niet zelf maar moet dus met de originele volkswagen dealer software. (ODIS). Opzich is dit geen probleem want er zijn mensen die deze software hebben (reken op max 100/150 euro hiervoor?). Het punt is alleen dat je dus een ongebruikte splinternieuwe BCM moet hebben. Ik heb tweemaal geprobeerd een tweedehands BCM te laten inleren maar dit accepteerd ODIS gewoon simpelweg niet. Nieuw bij de dealer kost een BCM ongeveer 450 in de BTW. Aardig duur dus vergeleken met tweedehands (50 euro). Ik heb zelf gelukkig een nieuwe BCM kunnen vinden op ebay voor 250 euro + 35 euro verzendkosten uit Italië. Reken hier de kosten van het multifunctioneel stuur bij op, het inleren via ODIS, de tweedehands BCM, en je hebt een leuk totaalbedrag. Conclusie is aan jou of je het dit totaalbedrag waard vind.
 
Polo  6c  Verkocht 
  • Leuk
Waarderingen: kawazxr, Sal en iichel
Goedenavond allen,

Ik ben nieuw op dit forum en ik ben sinds kort in het bezit van een VW polo 6c 1.2 tsi uit 2015. Het eerste wat ik heb aangepast aan de polo is het plastic stuur vervangen voor een leder mf stuur. Nu heb ik mij via Cartronics laten vertellen dat mijn polo niet over de juiste bcm beschikt, waardoor ik het stuur zonder het vervangen van mijn huidige bcm niet werkend krijg.
Nu zie ik dit topic en hoop ik dat ik het mf stuur toch werkend kan krijgen.
Ik hoor graag bij welke leden ik terecht kan hierover.
Alvast bedankt ik wacht een reactie af.
 
Volkswagen  Polo 6C  1.2 TSI 90PK 
Ja dat kan wel. Het ligt een beetje aan hoe compleet je stuur en je airbag + kabelset zijn, maar het zit vaak op 100 euro voor een Polo 6C.
Ik heb nu wel de oude airbag stekker terug geplaats anders deed de claxon het niet. Maar voor derest is het stuur compleet + airbag en sleepring van dezelfde sloopauto gehaald. Als ik het nummer van mijn oude sleepring doorgeef weet je dan of het gaat lukken?
 
Volkswagen  Polo 6C  1.2 TSI 90PK 
  AdBlock gedetecteerd
Wij snappen dat advertenties op de website niet leuk zijn, echter het draaiend houden van de website is helaas niet gratis. Wij hebben jaarlijks kosten aan de software licenties en het draaiend houden van de server. Wij zouden het erg op prijs stellen als je de ad-blocker wilt uitschakelen voor onze community zodat het voor iedereen gratis toegankelijk blijft. Voor nog geen 50 cent per maand kun je ook je account upgraden als je geen reclame wilt zien!