Voorgloeilampje knippert

Hallo allemaal, ik was eigenaar van een Polo uit 2010. Na een tijdje gereden te hebben ging het voorgloeilampje knipperen. Ik heb de auto naar verschillende garages en specialisten gebracht. Veel onderdelen vervangen (nu weet ik niet meer precies wat allemaal), maar het mocht niet baten. De voorgloeilampje bleef knipperen. Uiteindelijk heb ik afscheid genomen van de Polo en deze ingeruild voor een Polo TDI uit 2011. Vanochtend, na een jaar rijden, ging ook bij deze Polo het voorgloeilampje knipperen. Nu weet ik dat deze auto olie lekt. Kan dat te maken hebben met de melding?
 
Volkswagen  Polo TDI  1.2 
Ja dat kan. Het kan ook compleet iets anders zijn.

Eerste stap is diagnose stellen. Uitlezen is daar de basis voor en van daaruit verder kijken. Alleen olielekkage zal geen storingslampje geven.
kleine correctie @joosspekloos het zal 1 "storingslampje" geven als de olie op is... helaas heb ik daar 1x ervaring mee gehad! hahaha!
 
Volkswagen  Polo 6R 1.2TDI 95PK (SOLD)| Slowda Fabia 1.0MPI 75pk (fullsize familiebak)| Skoda Fabia 1.2TSI 86pk|  Volkswagen Kever 1970 1600i 46pk 83Nm 
  • Leuk
Waarderingen: KevinTDI2011
ja ja ja Stick Out Tongue als die op is wel, technisch gezien zelfs als je geen oliedruk hebt maar wel olie hebt in sommige Polo's
het is officieel een "dummylight". Als je geen oliedruk hebt gaat ie branden. Als je olie op is heb je vaak geen oliedruk meer en gaat ie ook branden.. woepss!
 
Volkswagen  Polo 6R 1.2TDI 95PK (SOLD)| Slowda Fabia 1.0MPI 75pk (fullsize familiebak)| Skoda Fabia 1.2TSI 86pk|  Volkswagen Kever 1970 1600i 46pk 83Nm 
klopt, maak je vooral niet druk over mijn opmerkingen hoor ;) zat even te geinen met @joosspekloos

Maar inderdaad, als je oliepeil te laag is zal er een rood olie lampje knipperen. Dit betekend: zet meteen je auto veilig aan de kant en schakel de motor af.
Controleer daarna je oliepeil, is deze nog op peil? dan de auto laten afslepen naar een garage om een diagnose te laten stellen aangaande jou oliedruk.
Is het oliepeil te laag, giet er olie bij in en start de motor. Brand/knippert het lampje daarna nog steeds? zie stap 1.
 
Volkswagen  Polo 6R 1.2TDI 95PK (SOLD)| Slowda Fabia 1.0MPI 75pk (fullsize familiebak)| Skoda Fabia 1.2TSI 86pk|  Volkswagen Kever 1970 1600i 46pk 83Nm 
  • Leuk
Waarderingen: KevinTDI2011 en iichel
Het voorgloeilampje gaat knipperen als de EGR klep blijft hangen, wat bij Bij BlueMotion-diesels nogal eens voorkomt. Het lampje gaat ook knipperen als er veel korte stukken worden gereden, waardoor het roetfilter niet de kans krijgt om te regenereren.
Jouw probleem past hier volgens mij naadloos in, maar zoals hierboven al gesteld; het begint met uitlezen...
 
Volkswagen  Polo AW  1.0 TSi 
Ik had het laatst ook.
Na uitlezen kwam de storing dat het de turbodruksensor (n75) was.

Nieuwe gehaald bij PON, gemonteerd en klaar. Nu weken verder nog steeds geen melding.
Dat was voor mij de oplossing.
 
  AdBlock gedetecteerd
Wij snappen dat advertenties op de website niet leuk zijn, echter het draaiend houden van de website is helaas niet gratis. Wij hebben jaarlijks kosten aan de software licenties en het draaiend houden van de server. Wij zouden het erg op prijs stellen als je de ad-blocker wilt uitschakelen voor onze community zodat het voor iedereen gratis toegankelijk blijft. Voor nog geen 50 cent per maand kun je ook je account upgraden als je geen reclame wilt zien!