Vcds codering fout/probleem

Goedemiddag, ik lees al een tijdje mee op dit forum en vind het leuk om af en toe wat aanpassingen aan mijn auto te doen met vcds. Ben begonnen met wat aanpassingen aan een golf 7 die ik inmiddels verkocht heb. Nu heb ik een polo 1.2 tsi uit 2014 en wilde de coming en leaving home functie van de verlichting in gaan schakelen. Dit heb ik gedaan zoals geschreven staat op de site van Gerrit speek. (Gedaan met een clone kabel zonder back up te maken) nadat ik dit op do it gedrukt had werken de volgende functies niet meer: achteruitverwarming- centrale deurvegrendeling-elektrische ramen-cruise control-achterklep gaat niet meer open-tankklep gaat niet meer open. Wie heeft er een idee wat er fout gegaan is? Of kan mij helpen de functies weer in te schakelen (inmiddels heb ik een originele stekker aangeschaft)
Alvast bedankt voor jullie reacties
 
Volkswagen  Polo 6c  1.2 tsi 
Tja leuk he die low-budget kabels.

Wijze les geleerd? Ben wel benieuwd wat je hebt willen aanpassen?

We kunnen er zeker wat mee doen. Word de adaptie waardes bekijken. Heb wel de nodige scans en dan gaan we eens kijken of we de verschillen kunnen vinden om het op te lossen. Kan ook in de long coding zitten maar aangezien we helaas niet weten wat je gedaan hebt en geen back-up hebt word het puzzelen om te kijken of het opgelost kan worden.

Als je echt een OEM kabel heb dan kan je me whatsappen en wil ik best via teamvieuwer eens mee kijken indien gewenst.
 
Dealer kan dit ook oplossen.
Die kan je regelapparaten stuk voor stuk opnieuw coderen.
Ik vermoed dat je in 09 hebt lopen rommelen, je centrale kast.

Kwestie van opnieuw online coderen.

Tjaaa en voortaan wel een back-up maken ;)
 
Volkswagen  Golf GTI ED35  2.0TSI 
De polo doet het weer! :) Eerst heeft @TCL via teamvieuwer meegekeken en de kanalen gecontroleerd. Door dat ik waarschijnlijk een oude kabel heb met nieuw software worden niet alle storingen duidelijk weergegeven en kregen we steeds de melding [New feature! Extended UDS fault detail is only supported by current gen. interfaces] . Het ging dus niet lukken om aan de hand van de storingen de goede coding terug te krijgen. tcl rade mij aan om het nog te proberen bij een andere specialist of naar de dealer te gaan. toen heb ik technisch bedrijf Wiersma benaderd om te vragen of die hier ervaring mee had. Hij zei dat er vaak nog ergens in computer een log bestand staat van elke codering die gedaan is. Zo zijn we gisteren samen gaan zoeken met teamvieuwer. we vonden een oude excel log met de goede code er nog in:) (vcds-rosstech-debug) daar kun je ook precies zien wat de clone software gedaan heeft. elke byte is een vakje opgeschoven zoals op de afbeelding te zien is. nadat we de eerste code teruggezet hebben werkt alles weer perfect!:mrgreen: Maar als we dit niet gevonden hadden had ik toch echt naar de dealer gemoeten. Dus @TCL en technisch bedrijf Wiersma (en de rest natuurlijk) erg bedankt voor jullie hulp!
 

Bijlagen

  • vcds clone fout.JPG
    vcds clone fout.JPG
    168.5 KB · Weergaven: 25
Volkswagen  Polo 6c  1.2 tsi 
  • Leuk
Waarderingen: Antera
  AdBlock gedetecteerd
Wij snappen dat advertenties op de website niet leuk zijn, echter het draaiend houden van de website is helaas niet gratis. Wij hebben jaarlijks kosten aan de software licenties en het draaiend houden van de server. Wij zouden het erg op prijs stellen als je de ad-blocker wilt uitschakelen voor onze community zodat het voor iedereen gratis toegankelijk blijft. Voor nog geen 50 cent per maand kun je ook je account upgraden als je geen reclame wilt zien!