Vcds codering fout/probleem

Polo2014

Nieuw lid
6
3
24
Goedemiddag, ik lees al een tijdje mee op dit forum en vind het leuk om af en toe wat aanpassingen aan mijn auto te doen met vcds. Ben begonnen met wat aanpassingen aan een golf 7 die ik inmiddels verkocht heb. Nu heb ik een polo 1.2 tsi uit 2014 en wilde de coming en leaving home functie van de verlichting in gaan schakelen. Dit heb ik gedaan zoals geschreven staat op de site van Gerrit speek. (Gedaan met een clone kabel zonder back up te maken) nadat ik dit op do it gedrukt had werken de volgende functies niet meer: achteruitverwarming- centrale deurvegrendeling-elektrische ramen-cruise control-achterklep gaat niet meer open-tankklep gaat niet meer open. Wie heeft er een idee wat er fout gegaan is? Of kan mij helpen de functies weer in te schakelen (inmiddels heb ik een originele stekker aangeschaft)
Alvast bedankt voor jullie reacties
 

Thijspolo6r

Bekend lid
863
63
24
Ik ben zeker geen vcds kenner, maar ik lees wel overal dat je een backup moet maken alvorens je begint.
Als het dan fout gaat kun je het altijd weer terug zettten.
 

Polo2014

Nieuw lid
6
3
24
Ik ben zeker geen vcds kenner, maar ik lees wel overal dat je een backup moet maken alvorens je begint.
Als het dan fout gaat kun je het altijd weer terug zettten.
klopt ik heb de fout gemaakt door het niet te doen en ben gelijk gestraft
 

TCL

Tuningcenter Lowering
Sponsor
VCDS Support
Tja leuk he die low-budget kabels.

Wijze les geleerd? Ben wel benieuwd wat je hebt willen aanpassen?

We kunnen er zeker wat mee doen. Word de adaptie waardes bekijken. Heb wel de nodige scans en dan gaan we eens kijken of we de verschillen kunnen vinden om het op te lossen. Kan ook in de long coding zitten maar aangezien we helaas niet weten wat je gedaan hebt en geen back-up hebt word het puzzelen om te kijken of het opgelost kan worden.

Als je echt een OEM kabel heb dan kan je me whatsappen en wil ik best via teamvieuwer eens mee kijken indien gewenst.
 

Polo2014

Nieuw lid
6
3
24
@TCL bedankt voor je reactie! zeker van geleerd, gebruik nooit meer zo'n clone. Ga contact met je opnemen via Whatsapp.
 

Michel6C

Actief lid
384
43
Drenthe
Dealer kan dit ook oplossen.
Die kan je regelapparaten stuk voor stuk opnieuw coderen.
Ik vermoed dat je in 09 hebt lopen rommelen, je centrale kast.

Kwestie van opnieuw online coderen.

Tjaaa en voortaan wel een back-up maken ;)
 

Polo2014

Nieuw lid
6
3
24
De polo doet het weer! :) Eerst heeft @TCL via teamvieuwer meegekeken en de kanalen gecontroleerd. Door dat ik waarschijnlijk een oude kabel heb met nieuw software worden niet alle storingen duidelijk weergegeven en kregen we steeds de melding [New feature! Extended UDS fault detail is only supported by current gen. interfaces] . Het ging dus niet lukken om aan de hand van de storingen de goede coding terug te krijgen. tcl rade mij aan om het nog te proberen bij een andere specialist of naar de dealer te gaan. toen heb ik technisch bedrijf Wiersma benaderd om te vragen of die hier ervaring mee had. Hij zei dat er vaak nog ergens in computer een log bestand staat van elke codering die gedaan is. Zo zijn we gisteren samen gaan zoeken met teamvieuwer. we vonden een oude excel log met de goede code er nog in:) (vcds-rosstech-debug) daar kun je ook precies zien wat de clone software gedaan heeft. elke byte is een vakje opgeschoven zoals op de afbeelding te zien is. nadat we de eerste code teruggezet hebben werkt alles weer perfect!:mrgreen: Maar als we dit niet gevonden hadden had ik toch echt naar de dealer gemoeten. Dus @TCL en technisch bedrijf Wiersma (en de rest natuurlijk) erg bedankt voor jullie hulp!
 

Bijlagen

  • Like
Waarderingen: TCL

kawazxr

Bekend lid
1.334
113
Mooi dat het opgelost is voor je, en je lekker weer kan genieten.
Bedankt voor de terugkoppeling.
 
  • Like
Waarderingen: Polo2014