Marco95

Nieuw lid
7 mei 2020
6
0
1
Land
Netherlands
Goedendag,

Ik heb een polo 6r uit 2010 alleen de radio wil niet meer aan gaan. Er zit een Android radio gemonteerd , dus geen originele. Ik heb overal spanning op. Radio zelf werkt (getest) volgens de Volkswagen dealer kan het ook aan de gateway liggen. Iemand eerder dit probleem gehad?

Met vriendelijk groet

Polo 6r
 
Laatst bewerkt:
Volkswagen  Polo 6r  1.4 16v 

FFA

Premium lid
17 mei 2018
1,203
1
790
150
NH
Land
Netherlands
Heb je de originele radio nog, of zat deze er al in?
Anders de andere even proberen?
 
VW  Polo 6R  1.4 BlueGT DSG 

Sal

Premium lid
5 december 2017
1,640
898
150
Land
Netherlands
Goedendag,

Ik heb een polo 6r uit 2010 alleen de radio wil niet meer aan gaan. Er zit een Android radio gemonteerd , dus geen originele. Ik heb overal spanning op. Radio zelf werkt (getest) volgens de Volkswagen dealer kan het ook aan de gateway liggen. Iemand eerder dit probleem gehad?

Met vriendelijk groet

Polo 6r
Kan je wat specifieker zijn, "de radio wil niet meer aan gaan" en verderop staat weer " Radio zelf werkt volgens de VW dealer". Heeft de dealer het apparaat er uit gehaald en getest? Heeft het apparaat het hiervoor wel in jouw auto gedaan of monteer je de radio er nu voor het eerst in?
 
Volkswagen  Golf VI Plus 2010  1.4 TSI 160pk DSG 

Marco95

Nieuw lid
7 mei 2020
6
0
1
Land
Netherlands
Goedenavond,

Toen ik de auto kocht zat er een RNS510 met navigatie in helaas zei de vorige eigenaar dat die niks meer onthield en vaker problemen had met de touschreen.

Daarom heb ik besloten om bij audio volt een radio te kopen met android besturing, ik heb deze inderdaad zelf gemonteerd.

Na enkele maanden kreeg ik problemen dat de radio niet meer aan ging. Ik heb hiervoor contact opgenomen met audio volt hierbij hebben ze me laten zien dat de radio bij hun wel werkt.

We hebben verschillende manieren gecommuniceerd via de mail om te kijken of het op te lossen was. Nu heb ik even contact gehad met de VW dealer bij ons uit de buurt en hun zeggen dat het vaker voorkomt dat de android radio's problemen opleveren dus deze beter niet kunt monteren en anders zou het kunnen liggen aan de gateway.

dus kort samengevat de radio is getest.
er is spanning op de kabelboom in de auto.
maar de canbus schakeld de radio niet in.

Met vriendelijke groet,

Marco
 
Volkswagen  Polo 6r  1.4 16v 

NiekdeJong

Actief lid
8 november 2018
109
58
29
Land
Netherlands
Heb je je oude RNS 510 nog?
Je kan die proberen, of die wel goed aan gaat.
Dan hoef je het niet te zoeken in je auto in ieder geval.

Dat verhaal over gateways kan kloppen, sommige radio's werken daar niet goed mee samen, maar dan zou je dat al vanaf het eerste moment gehad hebben.
 
Volkswagen  Polo  1.4 met 86 wilde dekhengsten 

IwanD

Lid
14 oktober 2019
46
24
24
28
Land
Netherlands
Ik weet niet of ik hier aan het juiste adres ben maar ik had gisteren het volgende probleem:

Ik start mijn auto zoals gewoonlijk merk ik opeens dat mijn radio het niet doet... alles deed het gewoon normaal maar als op het knopje radio drukte kwam het radio scherm wel naar boven maar als ik ergens op klikte reageerde niks meer... Kon zelfs niet muziek afspelen via bluetooth. Super raar heb dit al eens eerder gehad en toen ik de dag erna weer instapten werkte alles gewoon weer?? Ik heb nog een paar keer de auto open en dicht gedaan want ze zeggen dat dat het systeem reset maar dat werkte ook niet. 12 sept gaat die naar de dealer voor een inspectie ik zal het dan eens aangeven.
 
Volkswagen  Polo AW  1.0 TSI 115 DSG