Airco slaat met mooi weer niet aan, bij kou en vocht kans groter

Hallo,

Mijn airco, zoals de titel ook zegt, slaat niet regelmatig aan.
Afgelopen dagen is het mooi weer geweest en schijnt de zon goed, dan slaat de airco niet aan.
Wanneer het savonds afgekoeld is en de zon weg is, dan is de kans groter dat de airco aan slaat.

Het systeem is vol en de airco blaast goede koude lucht wanneer hij aan slaat.
Het lampje brand gewoon op het paneel.
Alle blower snelheden en standen werken.
Af en toe, wanneer hij op koud staat, blaast hij opeens hele hete lucht, dit gaat na enkele seconden ook vanzelf weer over.
Het is een climatic systeem.

Wat zou er voor kunnen zorgen dat de airco niet aan slaat op warme zonnige dagen?

Met vriendelijke groet,
Marc

Ik ben nieuw op dit forum trouwens en heb mijn polo in februari 2017 gekocht.
 
Laatst bewerkt:
Volkswagen  Polo 9N  1.4 
@Robin-1991 Het is gemeten, toen zat er nog genoeg koelmiddel in, dus daar zou het niet aan moeten liggen.

@Ronny, ik wil het liever zelf verhelpen, kost genoeg om elke keer naar de dealer te gaan. Hij is al te maken geweest, de weerstand van de blower standen was defect, dit is verholpen en leek het airco systeem ook te werken. Uiteindelijk blijft het probleem het zelfde en kan hij zijn vinger er ook niet op leggen.
 
Volkswagen  Polo 9N  1.4 
Als je er geen kijk op hebt, is de airco specialist de enige optie, en niet degene die dus een onderdeel heeft vervangen en zijn vinger er ook niet op kan leggen, dat is half werk maar wel incasseren en zegt; " ik kom niet verder, zoek het maar uit", zo werkt dat niet.
 
Volkswagen  Polo 6R Highline  1.4 
@Robin-1991 De auto is uitgelezen, de egr klep gaf de enige storing naar mijn weten. Maar ik ga vragen of dit nog een keer gecheckt kan worden.

@hawkeye, je hebt gelijk dat dat een goede optie is, maar ik ben zelf technisch opgeleid en wil graag beginnen met het eigen onderhoud van de auto en de problemen zelf oplossen. Misschien is dit gelijk een lastige, maar ik moet ergens beginnen en ik ben bereid er vele uren in te steken als dat nodig is.
 
Volkswagen  Polo 9N  1.4 
De auto is nogmaals getest op koelmiddel, deze is voldoende.
Wel gaf de auto storingen aan, oa met de motor van de kleppen regelaar voor verschillende standen en de interieur temperatuur sensor.
Er werd aanbevolen de temperatuur sensor te vervangen en dan te kijken of het weer werkte.
Ik begreep dat de binnen temperatuur sensor achter het dashboard kastje zit, maar heb deze nog niet kunnen vinden.
 
Volkswagen  Polo 9N  1.4 
Het probleem bij een airco kun je zelf zoeken in jou geval door de auto stagiair te laten draaien met de motorkap open, vervolgens moet er iemand anders in de auto gaan zitten en op de knop van de airco drukken terwijl jij bij de magneetkoppeling luistert of of hij aan slaat. (De magneetkoppeling is in de airco pomp verwerkt.) Als deze aanslaat dan hoor je direct dat de motor het zwaarder krijgt of je hoort de airco pomp een beetje zoemen. Doet hij dit niet dan is de magneetkoppeling defect. Deze kun je laten maken maar meestal is de reparatie iets van een jaar en daarna gaat hij weer kapot.

Ik zou het hier eens zoeken.
 
volkswagen  polo 6r  1.2 tsi 
  AdBlock gedetecteerd
Wij snappen dat advertenties op de website niet leuk zijn, echter het draaiend houden van de website is helaas niet gratis. Wij hebben jaarlijks kosten aan de software licenties en het draaiend houden van de server. Wij zouden het erg op prijs stellen als je de ad-blocker wilt uitschakelen voor onze community zodat het voor iedereen gratis toegankelijk blijft. Voor nog geen 50 cent per maand kun je ook je account upgraden als je geen reclame wilt zien!