Polo fox coupe'93: uitvallen cilinders bij langere rit

Mathijs van Gestel

Nieuw lid
27 dec 2013
1
0
0
Ik ben sinds kort in het bezit van een polo Fox uit 93. De auto loopt als een zonnetje de eerste 30 minuten tot 60 minuten....Dan begint de auto in te houden bij optrekken en wordt er een cilinder hoorbaar overgeslagen. Als ik door blijf rijden vallen uiteindelijk 2 cilinders uit en is er bijna niet meer met de auto te rijden. Als ik de auto dan stationair in versnelling 1 of 2 laat lopen hakkelt de motor zo dat de auto bijna uitvalt.

De auto is naar de monteur geweest en deze heeft de bougies vervangen, wat polen en kapjes schoongemaakt, alle kabels bekeken en doorgemeten. Alles bleef vonken, ook na 30 minuten stationair warmdraaien. Het leek dus opgelost. Maar ik rijd weg en doe een lange testrit....en wederom eerst 3 cilinders en uiteindelijk weer maar 2. Monteur kreeg ook niet de motor zover dat hij op 3 of 2 cilinders ging lopen, want dan kan soms wel een uur duren en dan moet je rijden.

Iemand enig idee wat dit kan zijn? Ik woon in TIlburg en ben best bereid om even langs te rijden bij iemand. Hoeft ook echt niet voor niks, maar ik wil gewoon in t ding kunnen rijden met een gerust hart. Ik ben zelf niet technisch genoeg om alles na te lopen en te vervangen. De monteur wil niet beginnen met iets vervangen, voordat hij kan achterhalen wat er kapot is. Hij vraagt m ook geen cent als hij niks vindt. Maar, ik kan er nu dus ook weinig mee......help?
 

boelo

Nieuw lid
9 jun 2014
3
0
1
Hallsensor ?
De temperatuur loopt tijdens rijden toch iets hoger op als alleen stationair draaien ?
Ontluchting benzine tank ?