Oldtimer keuring of niet?

Beste Belgische leden (of Nederlandse leden die erover kunnen meespreken),

In de familie bezitten wij, behalve de polo, ook een Toyota MR2 uit '89. De auto is 25 jaar oud geworden en moet, zoals elk jaar, naar de keuring. Maar nu overwegen we een oldtimer keuring te doen (meer info op goca.be - daar staat welke dingen in orde moeten zijn, etc.).

Nu kwam ik gisteren een man tegen die een BMW uit '82 had. Hij zei dat hij altijd een gewone keuring uitvoerde en dat de wegenbelasting automatisch naar beneden ging (betaalde nog maar €35/jaar excl. verzekering natuurlijk). In deze omstandigheden moest hij wel elk jaar naar de keuring. Voor een oldtimer keuring moet dat blijkbaar niet meer?

Mijn vraag is dus, of dit nu onzin is of niet, aangezien de man oud was en niet al te duidelijk :confused: Gaat dit werkelijk automatisch bij de volgende keuring (moet nu eigenlijk gekeurd worden) of moet je daadwerkelijk een oldtimer keuring doen om de wegenbelasting naar beneden te halen?

Alvast bedankt!!
Greetzz
 
Volkswagen  Polo 6R  1.2 TDI 75pk 
Na 25 jaar gaat de wegenbelasting automatisch naar beneden. (ca. € 35,-)
Als je op normale platen rijd dan moet je jaarlijks keuren maar dan mag je er wel alles mee doen.
Wil je hem op O-platen zet dan hoef je nog maar 1x naar de keuring (staat van het voertuig).
Binnen 2 maanden moet je hem dan op O-platen zetten.
Op O-platen is alles toegelaten behalve woon-werk en schooltripjes.
Vanaf begin deze maand zijn er nieuwe O-platen die niet meer met 1-OAA 123 maar met O-AAA 123.

Bron: Politie Oostende. :)
 
Volkswagen  '03 Polo 9N  1.4 55kW/75PK. 
  AdBlock gedetecteerd
Wij snappen dat advertenties op de website niet leuk zijn, echter het draaiend houden van de website is helaas niet gratis. Wij hebben jaarlijks kosten aan de software licenties en het draaiend houden van de server. Wij zouden het erg op prijs stellen als je de ad-blocker wilt uitschakelen voor onze community zodat het voor iedereen gratis toegankelijk blijft. Voor nog geen 50 cent per maand kun je ook je account upgraden als je geen reclame wilt zien!