Meer power uit een 1.4 16v 75pk?

Beste forumleden,

Zoals de titel al zegt: Is het mogelijk om meer power te halen uit een 1.4 16v 75pk motorblok?
Mij is verteld dat chippen geen zin heeft bij een benzine zonder turbo.. Ook een powerfilter zou niet veel verschil brengen omdat de luchtstroom door de afdekkap van de motor stroomt..

Iemand ervaring of iemand een antwoord ?

Alvast bedankt!
 
Volkswagen  9N3  1390 cc 1.4-16V 55kW 
Ik heb precies het zelfde probleem, 6R Polo 1.4 86PK. Chippen zou kunnen, maar je schiet er hooguit maar een paar PK/NM mee op. Je zou misschien de auto kunnen verlagen of wat gewicht eruit halen maar dan is het nog de vraag of je het wel merkbaar voelt dat ie sneller is. Eigenlijk waar het op neerkomt zonder ingrijpende veranderingen is het verschil nihil.
 
.  .  . 
Meer vermogen krijg je als je meer lucht en brandstof in je cilinders kunt krijgen. Daarvoor worden de turbo's gebruikt. Om meer lucht in je cilinders te krijgen kun je ook de inlaatweerstand en de uitlaatweerstand laten verlagen door de inlaatpoorten en uitlaatpoorten bij te laten werken en met een ander inlaatfiltersysteem en een ander uitlaatsysteem maar dat kost veel geld en levert weinig extra pk's.
 
  AdBlock gedetecteerd
Wij snappen dat advertenties op de website niet leuk zijn, echter het draaiend houden van de website is helaas niet gratis. Wij hebben jaarlijks kosten aan de software licenties en het draaiend houden van de server. Wij zouden het erg op prijs stellen als je de ad-blocker wilt uitschakelen voor onze community zodat het voor iedereen gratis toegankelijk blijft. Voor nog geen 50 cent per maand kun je ook je account upgraden als je geen reclame wilt zien!