iPhone 6 Plus in dashboard

Wie weet een bedrijf die voor mij een iPhone 6 Plus kan integreren in het dashboard (ipv de 2-DIN) van de Polo 6R? In de toegevoegde afbeelding een zeer ruwe schets hoe ik dit zou willen. Zowieso dient er tevens een versterker te komen en een DAB radio. In het voorbeeld heb ik de Audison Bit Ten gekozen. De functionaliteit van de iPhone dient behouden te blijven. Ook zal de iPhone opgeladen moeten worden via de lightningkabel en audio uiteraard over de speakers. Bij voorkeur zie ik een slider gebruikt worden en geen magneetbevestiging. Zijn er nog adviezen wat tevens te laten inbouwen?
ipadauto_iphone6plus.jpg
 
Sony heeft zoiets: http://www.sony.nl/electronics/in-de-auto-ontvangers-spelers/xsp-n1bt
Heb me niet verdiept in hoeverre het werkt met iPhone, maar volgens mij moet dat ook gaan.
Lijkt me uiteindelijk een erg nette oplossing, en nog redelijk goedkoop ook ;)
Even uit interesse: Hoe werkt zoiets? Klik je je tel erop? Of is het enkel de Bluetooth functie? Ben trouwens persoonlijk wel benieuwd wanneer nou eens alles mooi integreert. Duurt allemaal lang met die grote bedrijven... Kijk naar een fenomeen als Kickstarter; daar verschijnen de meest creatieve en innovatieve dingen op! Blijkbaar is er gewoon vraag naar vooruitgang..
 
Bedankt allemaal! Helaas is de Sony oplossing niet voor de iPhone geschikt. Komt zeer in de buurt. Ook heeft er in het verleden een crowdfunding (Kickstarter) project bestaan voor de Devium Dash (www.devium.com), echter de 'Faceplate' voor de iPhone 6 (Plus) bestaat niet... Helaas.
deviumdash.png
Deze weg via Kickstarter, Indiegogo etc. heb ik ook tevergeefs bewandeld. CarPlay is zeker geen optie, daar ik de Apps en functionaliteit wil van de iPhone zelf; bijvoorbeeld Tomtom en ODBII Dashboard etc.. Daardoor is de AppRadio van Pioneer ook geen optie. Mimics ook niet, want dat is een schaduwkopie van wat de iPhone weergeeft. Wel is Soundman Interprises Inc. wel gespecialiseerd in maatwerk. Zie bijvoorbeeld de 'products'-pagina bij Soundmanca (http://www.soundmanca.com) voor een idee van wat er te krijgen is.

Dus... zijn er nog andere opties? Zijn er bedrijven die dit als maatwerk kan installeren voor mij?
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Uiteindelijk heb ik besloten om toch te kiezen voor de Sony XSP-N1BT (zie afbeelding). Volgens een inbouwstation bij ons in De Meern zal de iPhone Plus incl. hoes gewoon passen. Dit hebben ze nog geverifeerd bij Sony Nederland, dus dat zit wel goed. Aanstaande dinsdag 10 februari zal deze dus ingebouwd gaan worden! Ik ben erg benieuwd en zal jullie op de hoogte houden en het resultaat posten!
Sony-iPhone-6.jpg
 
Eventjes terug heb ik de Sony XSP-N1BT laten inbouwen en gedurende de laatste paar weken eens goed getest. Nu valt het zeker niet tegen, de Bluetooth werkt prima. Het is alleen wel even wennen, dat je bij voorkeur eerst de goede input moet kiezen alvorens je iphone in de houder te plaatsen. Overigens, de iPhone 6 Plus past dus wel degelijk zelfs met een dunne hoes... Houd er wel rekening mee, dat de vergrendeling dus niet gebruikt kan worden door het grote formaat van deze iPhone. Daarom dien je deze zelf te klemmen. Zelf heb ik dit opgelost door speciaal rubber tape te plakken op de bovenste klem. Een USB-kabel is verstandig, echter vrij lastig te benaderen door de breedte van de iPhone 6 Plus. Het mooiste is één van 30 cm, maar daar ben ik nog mee bezig. Al met al een goede oplossing, zeker als je meerdere typen mobiele toestellen hebt.
sonyradio.JPG
 
  • Leuk
Waarderingen: Mr.louie
Mr. louie, jazeker kan je later van bron wisselen... echter is wat lastig omdat er nogal wat zijn en je het niet ziet (tuner, cd, BT Audio, BT Phone etc.). Via enkel als de USB-aansluiting gebruikt is i.c.m. de app op je iPhone, kan je een weergave zien van o.a. welke bron je hebt. Dat heb ik nog niet geprobeerd. Wel is het heel leuk om via de OBDII aansluiting de gegevens van de boordcomputer uit te kunnen lezen :)...
 
Mr. louie, zelf gebruik in DashCmd en OBDLink (voor de OBDLink MX). Bij deze een tweetal afbeeldingen van de eerste... (wel in demo, maar het werkt echt goed!)

dash1.png
dash2.png
 
  AdBlock gedetecteerd
Wij snappen dat advertenties op de website niet leuk zijn, echter het draaiend houden van de website is helaas niet gratis. Wij hebben jaarlijks kosten aan de software licenties en het draaiend houden van de server. Wij zouden het erg op prijs stellen als je de ad-blocker wilt uitschakelen voor onze community zodat het voor iedereen gratis toegankelijk blijft. Voor nog geen 50 cent per maand kun je ook je account upgraden als je geen reclame wilt zien!