Elektrische raam schakelaar

Yusuf42

Nieuw lid
18
4
Afgelopen weekend heb ik mijn voordeuren van mijn vw polo 6r 1.2tdi opnieuw gemonteerd (vorig jaar was mijn linker raam ingeslagen, en tijdens het demonteren heeft de kluns van een monteur de geen clipjes heel gelaten). Ik heb de clipjes vervangen en heb de deuren ook geisoleerd.

Het probleem:
De schakelaar aan de bestuurders kant voor de ramen doet het zoals het moet. Het maakt niet uit welke knop (voor rechter raam of linker raam) allebei de ramen gaan omlaag. Of ik nu alleen rechts in druk of alleen links, met 1 knop gaan beide ramen omlaag. De schakelaar aan de passagierskant doet wat die moet doen.

Ik zat op de forum te kijken en heb de reset uitgevoerd, maar niet geholpen (schakelaar ingedrukt houden en daarna contact aanzetten, etc.). Ik heb de schakelaar opnieuw aangesloten, maar niets helpt.
Weet iemand hoe ik dit kan oplossen?

Ik word er gek van, als ik wil roken dan moet ik persee naar de passagierskant leunen om alleen het linkerraam dicht te krijgen (anders wordt het rook niet uit de auto gezogen).

Alvast bedankt.
 

mausie

Bekend lid
1.009
119
Ten eerste een goede reden om niet meer te gaan roken in je auto:mrgreen: maar daar is het probleem natuurlijk niet mee opgelost.

Brand verlichting wel van je linker raambedieningsknop?
Mischien stekkertje iets losgeschoten toen je deur weer terug monteerde
 
  • Leuk
Waarderingen: Yusuf42

Yusuf42

Nieuw lid
18
4
De verlichting werkt allemaal. Stekkers zitten er goed in
 

mausie

Bekend lid
1.009
119
kabel loopt niet goed over een wieltje in de deur kan een oorzaak zijn
 

Yusuf42

Nieuw lid
18
4
Welke kabel en welke wieltje bedoel je?
 

Yusuf42

Nieuw lid
18
4
Het probleem is opgelost. Het bleek dat die kabels van de schakelaar tussen de schroef zat, waardoor die geplet zijn. Hierdoor ontstond contact van beide draden voor zowel het linker als het rechter raam. Kwestie van schroef (van de onderste handvat) losmaken en bedrading er tussenuit halen en opnieuw met isolatie tape te voorzien.

Bedankt voor de hulp en moeite.

Ik kan weer met plezier in de auto roken Stick Out Tongue
 
  • Leuk
Waarderingen: kawazxr

kawazxr

Bekend lid
1.618
129
Mooi dat je het probleem toch gevonden hebt en alles
nu weer normaal werkt.