Een 1 op de kentekenplaat

Beste mensen, ben sinds kort in het bezit van een vw polo bluemotion 1.2tdi van bouwjaar 2011, alleen op de kentekenplaat voor en achter staat een duplicaat code 1 dit betekent dat het 1 keer is verloren, maar kan ik die 1 niet verwijderen, dus kentekens laten afdrukken zonder die 1? Wacht op jullie reacties
 
Nee dat kan niet. Op je kentekenbewijs staat als het goed is duplicaatcode 01 en dit moet overeenkomen met je kenteken. Die duplicaatcode krijg je bijvoorbeeld als je het kentekenbewijs kwijt bent geraakt of als je kentekens zijn gestolen.
 
Nee, die 1 kun je niet verwijderen. En als je dat wel doet, dan ben je strafbaar en klopt de kenteken niet met je auto,

Op je kentekenbewijs staat namelijk ook dat je een 1 op je kenteken hebt staan. Die 1 is dus een duplicaat.

Die 1 heeft te maken met vermissing of diefstal van je kenteken. Er kan ook een 2 staan als het voor de 2e keer gebeurt.
 
kentekenbewijs-original.jpg



Kijk rechtsboven op de linkerblad, net zoals de afbeelding. Daar moet bij jou een 1 staan.

Als er bij jou geen 1 staat, dan rij je of in een gestolen bak, of een vervalst kentekenbewijs, of een vals kenteken of de wijziging is niet bij het RDW bekend en moet je dit z.s.m. gaan doen.
 
Vanaf 22 september 2008 hoeven voertuigeigenaren geen nieuwe kentekenplaten meer aan te schaffen als het kentekenbewijs kwijt of gestolen is. Voortaan hoeft dan alleen het kentekenbewijs vernieuwd te worden. Andersom geldt hetzelfde. Bij vermissing van een kentekenplaat hoeven geen nieuwe papieren aangevraagd te worden. Hiermee besparen gedupeerde autobezitters tijd en geld.
 
Je hebt gelijk, hier het volledige bericht afkomstig van de site van Meerts Rechtspraktijk:

Geen nieuwe kentekenplaten als kentekenbewijs kwijt is
Vanaf 22 september 2008 hoeven voertuigeigenaren geen nieuwe kentekenplaten meer aan te schaffen als het kentekenbewijs kwijt of gestolen is. Voortaan hoeft dan alleen het kentekenbewijs vernieuwd te worden. Andersom geldt hetzelfde. Bij vermissing van een kentekenplaat hoeven geen nieuwe papieren aangevraagd te worden. Hiermee besparen gedupeerde autobezitters tijd en geld. Voorheen moesten voertuigeigenaren bij vermissing zowel de kentekenplaten als de papieren vernieuwen, omdat beiden dezelfde duplicaatcode moesten hebben. De duplicaatcode is het kleine cijfer dat boven het eerste streepje op de kentekenplaat staat. Deze code staat ook op het kentekenbewijs vermeld. Het geeft aan of de kentekenplaten en/of het kentekenbewijs ooit zijn vervangen. Voortaan is de duplicaatcode gesplitst in twee verschillende codes: één voor het kentekenbewijs en één voor de kentekenplaten. Deze maatregel valt in het streven van de RDW om de administratieve lasten voor voertuigbezitters te verlichten.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
op elke kentekenplaten zitten nummers die worden geregistreerd bij vermissing dus waarom dan nog een 1 plaatsen :S terwijl de nieuwe kentekenplaten andere nummers hebben dan de vorige
 
op elke kentekenplaten zitten nummers die worden geregistreerd bij vermissing dus waarom dan nog een 1 plaatsen :S terwijl de nieuwe kentekenplaten andere nummers hebben dan de vorige

Kenteken blijft hetzelfde maar je moet een 1tje hebben anders rijden er straks 2 auto's rond met hetzelfde kenteken (in geval gestolen/verloren kentekenplaat(ten).)
 
  AdBlock gedetecteerd
Wij snappen dat advertenties op de website niet leuk zijn, echter het draaiend houden van de website is helaas niet gratis. Wij hebben jaarlijks kosten aan de software licenties en het draaiend houden van de server. Wij zouden het erg op prijs stellen als je de ad-blocker wilt uitschakelen voor onze community zodat het voor iedereen gratis toegankelijk blijft. Voor nog geen 50 cent per maand kun je ook je account upgraden als je geen reclame wilt zien!