Probleem DAB+ signaal

Beste Lezer,

Sinds een aantal maanden ben ik trotse eigenaar van een Polo GTI 2.0 uit 2019. Echter heb ik een probleem met betrekking tot de DAB+. Als ik met de auto aan het rijden ontvang ik nauwelijks signaal van de DAB+ wat dus in houd dat ik geen radio kan luisteren. Ik ben zelf woonachtig in Amersfoort, maar ik ervaar dit probleem eigenlijk overal waar ik naar toe ga met mijn auto. Als ik dan FM selecteer heb ik veel ruis dus dat maakt het niet heel veel beter. Kort geleden is de auto bij een VW dealer geweest voor diagnose. Deze constateerden inderdaad het zelfde probleem en zijn gaan meten. Alle meetwaardes zijn goed en ze kunnen verder niks bijzonders vinden. Kort om, ik moet het er maar mee doen hebben ze mij verteld.

Is er iemand die het zelfde probleem heeft of heeft gehad? Zijn er nog tips of ideeën waardoor ik dit probleem kan verhelpen? Ik hoor graag of iemand een oplossing voor mij heeft.

Alvast bedankt,

Groeten,
Jesse
 
Volkswagen  Polo GTI  2.0 TSI 
Ik ervaar zelf met de ID3 dat wanneer ik mijn achterruit verwarming aanzet, dit de dan ook stoort. Een collega rijdt een Ford Focus uit 2020 en zodra hij remt, stoort dit zijn radio ook. Misschien zit er een draad met permanent verbruik te dicht op de kabel van jouw antenne? o_OStick Out Tongue

Overigens geen idee of ze dit kunnen meten bij de dealer
 
Volkswagen  ID3 First Max  58 kWh / 204 pk 
Dit lijkt op de ontvanger die niet lekker is maar omdat het FM en DAB is ( wat 2 verschillende antennes zijn) zou je toch zeggen dat er iets anders ligt te vervelen. Heb je leds geplaatst bv.
 
  AdBlock gedetecteerd
Wij snappen dat advertenties op de website niet leuk zijn, echter het draaiend houden van de website is helaas niet gratis. Wij hebben jaarlijks kosten aan de software licenties en het draaiend houden van de server. Wij zouden het erg op prijs stellen als je de ad-blocker wilt uitschakelen voor onze community zodat het voor iedereen gratis toegankelijk blijft. Voor nog geen 50 cent per maand kun je ook je account upgraden als je geen reclame wilt zien!