Volkswagen heeft duizenden testauto's verkocht: pre-productiemodellen op de markt gebracht

Ruud9N

Premium lid
Spritmonitor.de
3,384
1,066
213
Volgens Duitse media heeft Volkswagen duizenden testauto's, veelal pre-productiemodellen, op de automarkt gebracht. Volgens het Duitse Der Spiegel en Handelsblatt gaat het in ieder geval om 6.700 auto's.

Autofabrikanten brengen een nieuw model niet zomaar op de markt. Voordat er een eindproduct staat dat klaar is voor de markt, worden honderden testauto's ingezet. Veelal zijn het pre-productiemodellen die nadat ze hun missie hebben volbracht, in de shredder belanden. Niet bij Volkswagen, zo blijkt uit berichtgeving van Duitse media. Volkswagen zou namelijk 6.700 van die pre-productiemodellen op de automarkt hebben gebracht. Een deel ervan zou zelfs als nieuw zijn verkocht terwijl een ander deel op de tweedehandsautomarkt werd gebracht.

Volgens de Duitse media heeft Volkswagen inmiddels erkend dat het tussen 2006 en 2018 pre-productieauto's heeft verkocht. Een woordvoerder noemt dat in Handelsblatt "een verschrikkelijke fout". 4.000 van de betreffende auto's zouden in Duitsland zijn verkocht. Andere exemplaren zijn naar andere Europese landen en zelfs naar de Verenigde Staten verscheept. Volgens onderzoek van Der Spiegel zou het overigens gaan om 9.000 auto's. Bij onze Oosterburen worden de betreffende auto's teruggeroepen naar de garage. Momenteel onderzoeken de Duitse autoriteiten of Volkswagen in Duitsland een boete moet betalen.

Pre-productieauto's wijken soms slechts op detailniveau af van de daadwerkelijke productiemodellen, maar kunnen ook grotere verschillen met het definitieve en daadwerkelijk voor de markt bestemde model hebben.


Bron: Autoweek

Ik snap echt niet hoe dit kon gebeuren. Dit kan niet anders dan bewust gedaan zijn.
Je zal maar zo'n wagen gekocht hebben...
 
Volkswagen  '03 Polo 9N  1.4 55kW/75PK. 
  • Leuk
Waarderingen: VM407
  AdBlock gedetecteerd
Wij snappen dat advertenties op de website niet leuk zijn, echter het draaiend houden van de website is helaas niet gratis. Wij hebben jaarlijks kosten aan de software licenties en het draaiend houden van de server. Wij zouden het erg op prijs stellen als je de ad-blocker wilt uitschakelen voor onze community zodat het voor iedereen gratis toegankelijk blijft. Voor nog geen 50 cent per maand kun je ook je account upgraden als je geen reclame wilt zien!