Volkswagen Polo GTI R5 rally

capszz

MyPolo - Team
Sponsor
2,401
2,627
132
Zet maar op de oprit! Daar moet 'ie dan ook blijven staan..


Want waar we naar kijken is niet zomaar een Polo GTI, maar de nieuwste Polo GTI R5 rally car. Deze Volkswagen is qua livery geïnspireerd op de Golf GTI TCR en kan via Volkswagen Motorsport worden gekocht.

Waar de huidige Polo GTI een lekkere tweeliter onder de kap heeft, moet deze rally auto het stellen met een 1.6je. Volkswagen Motorsport heeft deze auto 20 maanden in ontwikkeling gehad. Er zijn meer dan 10.000 testkilometers gereden in tal van omstandigheden. Het motorblok levert 272 pk en 400 Nm koppel. De 1.6 is gekoppeld aan een sequentiële versnellingsbak met vijf versnellingen. Verder beschikt deze Polo over vierwielaandrijving.


De rallyauto vliegt en blaast over de (onverharde) wegen. Een sprint naar de honderd is in 4,1 seconden gedaan. De Polo weegt 1.230 kg en is daarmee bijna 100 kg lichter in vergelijking met het model van vorig jaar.

Vanaf november zullen de eerste leveringen aan teams plaatsvinden. De vernieuwde R5 Polo GTI is straks op tal van nationale en internationale rally kampioenschappen in actie te zien.


Een leuk artikeltje om te delen :)
Bron artikel : Autoblog.

polo-r5-gti-10001.jpg

polo-r5-gti-10002.jpg

polo-r5-gti-10003.jpg
polo-r5-gti-10004.jpg
 
volg op facebook en insta @drewsmotion & @dutch_Pearl_GTI  -  - 
Wat een onwijs dikke auto toch! Die wrap is ook nice! :cool:
jaa echt dik, jammer dat ze voor de 6C gti geen originele rally uitvoering hebben :( Anders had ik een mooi wrapje Big Grin
( WRC wrap op gti is het net niet .. )

Heel erg jammer van dat uitlaatje......... Voor de rest is ie lekker dik !
De uitlaten van de foto zouden m beter staan...Polo uitlaat l en r.JPG
haha functie boven looks Stick Out Tongue het ziet er niet uit idd
 
volg op facebook en insta @drewsmotion & @dutch_Pearl_GTI  -  - 
  AdBlock gedetecteerd
Wij snappen dat advertenties op de website niet leuk zijn, echter het draaiend houden van de website is helaas niet gratis. Wij hebben jaarlijks kosten aan de software licenties en het draaiend houden van de server. Wij zouden het erg op prijs stellen als je de ad-blocker wilt uitschakelen voor onze community zodat het voor iedereen gratis toegankelijk blijft. Voor nog geen 50 cent per maand kun je ook je account upgraden als je geen reclame wilt zien!