Brillenvakje in de hemel

iichel

Exclusive lid
12,876
4
8,084
283
Even wat grappigs geprobeerd: een brillenvakje in de hemel.
Deze waren er al in deze uitvoering: Brillenfach vom Bora im 6R einbauen - polo9N.info
Deze zit er nu ook in, werkt als een uhm... tierelier. (hoe werkt een tierelier eigenlijk?)

Nu zag ik deze op eBay: Sun Glasses Holder Fit for VW Jetta Passat Dark Black 1K0868837E | eBay
Deze zou passen op de plek waar nu de alarm sensoren zitten. Dat wordt even knutselen... maar dat lijkt me wel leuk!! Dus besteld :)
Estimated delivery Mon, Oct 13 - Thu, Oct 23

Ben benieuwd of het past!
 
Ah, zo werkt een tierelier dus:

[h=1]Als een tierelier[/h]Waar komt als een tierelier vandaan?Als een tierelier wordt gebruikt om aan te geven dat iets heel soepel en goed verloopt. Deze uitdrukking kan gecombineerd worden met allerlei werkwoorden, onder andere lopen,werken, gaan, draaien en verkopen.
De naslagwerken geven verschillende verklaringen voor de herkomst van als een tierelier. De meeste vermelden dat we hier te maken hebben met een verlenging van lier in 'Het loopt/gaat als een lier', dat 'het gaat bijna vanzelf, het gaat voorspoedig' betekent. Wellicht gaat het oorspronkelijk om het muziekinstrument, maar het is ook mogelijk dat op hethijswerktuig werd gedoeld. Het Groot Uitdrukkingenwoordenboek van Van Dale (2006) vermeldt bij dat gaat als een lier dat lier hier het hijswerktuig is. Als een tierelier wordt niet genoemd als variant.
Volgens Marc De Coster (Woordenboek van populaire uitdrukkingen, clichés, kreten en jargon, 2002) is als een tierelier ontstaan vanuit de gedachte dat het verrichten van een klus(je) altijd beter gaat onder het zingen van een vrolijk deuntje. Dat lijkt te passen bij wat het Woordenboek der Nederlandsche Taal (WNT) vermeldt bij tierelier: "Nabootsing van een eenvoudig, opgewekt muzikaal geluid, inzonderheid van gezang." De Coster is echter de enige die een direct verband ziet met dit klanknabootsende tierelier.
Er is overigens geen verband met het woord tiet in lopen als een tiet.
[h=3]Verwante adviezen[/h]
[h=3]Trefwoorden[/h]
Kunt u niet zonder Onze Taal? Wij kunnen niet bestaan zonder uw hulp. Onze Taal is een vereniging, die het moet hebben van contributies en giften. Steun ons met een gift ofword nu lid!


https://onzetaal.nl/taaladvies/advies/als-een-tierelier

 
Even verschoven en gecorrigeerd voor diepte ziet het er (ongeveer) zo uit:

UQmgnMu.png


Gaat ni passen ni
 
  AdBlock gedetecteerd
Wij snappen dat advertenties op de website niet leuk zijn, echter het draaiend houden van de website is helaas niet gratis. Wij hebben jaarlijks kosten aan de software licenties en het draaiend houden van de server. Wij zouden het erg op prijs stellen als je de ad-blocker wilt uitschakelen voor onze community zodat het voor iedereen gratis toegankelijk blijft. Voor nog geen 50 cent per maand kun je ook je account upgraden als je geen reclame wilt zien!