Oem standkachel in polo 6r met t6 bediening probleem

Rocar

Lid
41
8
geinspireerd door een filmpje op YouTube, wil ik een standkachel gaan inbouwen in de polo. Deze kachel wil ik aansturen dmv een bedieningspaneel uit een t6. Delen zijn binnen echter loop ik nu tegen een probleem aan met het bedieningspaneel.

Het is als volgt: het bedieningspaneel heeft een voeding en 2 draden voor de canbus. Toen ik hem binnen had heb ik hem eerst alleen een voeding gegeven en kon hem op dat moment normaal bedienen, timer datum etc.

Het moment dat ik het paneel aansloot in de auto en dus ook op de canbus veranderde de taal van duits naar engels en kwamen automatisch ook de tijd en datum erin. Echter is vanaf dat moment het paneel niet meer te bedienen en is bij indrukken van een willekeurige knop alleen de datum te zien en gebeurd er voor de rest niks.

Div dingen geprobeerd zoals codering, aanpassingen, actualiteit software, zonder canbus, nacht stroomloos. Alle zonder resultaat.

Iemand hier ideeen bij? Zat zelf te denken dat mogelijk de bcm roet in het eten gooit zit nu nog de orginele bcm in (1.2 tdi bluemotion bcm 6R0 937 088).

Albast bedankt voor het meedenken
40F7EECC-4983-46FB-9651-9D9DFF2283B6.jpeg
 

Turbodruk

Premium member
219
43
25
Hallo,

Leuk project!

Ik heb dat filmpje van Amok op youtube inderdaad gezien. Ik vermoed ook det je op een T6 bcm uitkomt, al weet ik dat niet 100% zeker.

7E0 937 090 (B, C, D)

Dit wordt wel een uitdaging aangezien jij waarschijnlijk een externe gateway hebt, de T6 bcm heeft die ingebouwd.
 

Michaelk88

Actief lid
521
43
30
Interesant!
Hou ons op de hoogte van je vorderingen.
 

Rocar

Lid
41
8
Ik heb een andere bcm besteld helaas pas dinsdag binnen. Ik hoop dat daar het antwoord ligt. Ik dacht dat 19 in 09 zat geintergreerd maar anders worden het een paar kabels meer.
 

Sal

Premium member
399
43
Zeer interessant project! Succes!
 

Franklin Polo6R

Premium member
1.895
113
42
zaporizja
Als het allemaal wekt. Maar er een HOW TO van.
Dat is mischien wel leuk voor anderen.
Succes met je project.
 

Rocar

Lid
41
8
Nou heel wat gezoek later, blijkt het dat ik de verkeerde kachel heb. De hardware is hetzelfde alleen de firmware die erin zit is anders en word zo niet herkend. Ander kachel kost 400,- dus ben aan het zoeken of ik er andere firmware in kan zetten. Bij elkaar word het toch iets te dure grap en gaat alleen nog door als ik mn huidige kachel kan ombouwen. Naast dat het inbouwen niet op de plek kan waar ik wou ivm ruitensproeier reservoir, blijft er erg weinig ruimte over. Webasto monteerd ze achteraf, naast de uitlaat in het midden van de auto. Ook moet ik nog een aparte aansturing (IPCU) kopen, voor het aansturen van de kachel ventilator (climatronic). Dus geef het nog niet op, maar wil er niet meer dan 500,- aan uitgeven.
 

Emiel van Putten

Actief lid
627
43
Ook ze hebben het dus ingewikkelder gemaakt...
7 jaar geleden toen ik de standkachels in Lupo zette was de C of E goed. En de Z was een bij verwarming. Dat was op zich vrij makkelijk.

Hopelijk kan je de firmware omzetten, of misschien een airco/standkachel inbouwer die dat kan.