mijn ervaring met de polo 1.2 easyline 6R

Hallo iedereen.

Vandaag was de grote dag , Ik ga samen met de vrouw onze (nieuwe tweedehands vw polo 1.2 102000 km bj 2010 ) ophalen in het noorden des lands.
Met de Mercedes c 3.2 6 cilinder is dat geen straf , De rede van aankoop polo is nl de wegen belasting , Verzekering en het dorstige verbruik van de Mercedes . ( wat ik wel wist toen ik de Mercedes kocht ) Dus moest er maar een zuinige auto komen , En dat werd de polo , Die vinden wij een leuke stads auto.
Na 225 km waren we gearriveerd , En na de administratie en inlevering Mercedes , gingen we weer op pad voor de terug reis , ( weer pffff 225 km ) Maar ja wel een mooie kans om de auto eens te testen, Dat hadden we wel gedaan tijdens proefrit voor de aankoop auto .
Maar zo mooi lange lange rit is mooi meegenomen . Jammer dat het regende , De tank gelijk vol gegooid om tekijken wat het verbruik op zo afstand is. Oke op de 80 km weg geen probleem met het 1.2 l 3 cilinder motortje , Lekker geluid die 3 cilinders.
Toen de oprit naar de snelweg , Oke das ff wenen ( 0 naar 100 in 16 sec ) goed we zijn op snelheid 100km .
FF inhalen is er niet bij , je moet even kijken of er geen medegebruikers zijn die je in de weg rijd.
Maar eenmaal op de 100km gaat ie wel vooruit .
oke daar is een vrachtwagen, niemand komt er aan dus snel inhalen , nouw dat gaat niet snel , 110 km , even door trappen hij kruipt naar de 120 km/uur , mmmm ff kijken hoe hard ie gaat . gaspendaal op de bodem , En ik voel een poor in me rug van de snelheid . ( maar niet heus ) . hij komt gewoon niet verder dan 125 km per uur .( volgens boekje moet ie 150 makkelijk halen ) Het zal komen door de harde wind die we tegen hebben?
Oke denk ik is een 60 pk 1.2 liter met 6 kleppen , Het zal wel .
Verder verloopt de rit soepel geen enge dingen die in het tellerhuis branden .
aangekomen op de bestemming gooi ik de tank ff vol , Wil toch even wat wat het verbruik is geweest .
216km gereden getankt 15,03 liter , Dus dat is 1 op 14.4 . tja dat valt tegen .
We gaan de auto lekker gebruiken in de stad en snelweg , Dan gaan we kijken of ie nog wat zuiniger gaat lopen .
Tevens ga ik alle vloeistoffen verversen . Verder ziet de auto er mooi uit en ik ga nog even kijken of ik cruise control en een boordcomputer kan laten instaleren . ( wie kan dat doen voor een vergoeding natuurlijk ) .
Je kan natuurlijk zeggen na dit verhaal ja hehe je komt niet vooruit , Dan had je een grotere motor inhoud moeten nemen.
Maar dat is de moeilijkheid van combinatie , geld , km die de auto gereden heb , opties , en de staat van de auto.

word vervolgd .

gr dennis
 
Volkswagen  Polo 6C  1.2 TSI 140PK Oryx Weiss Pearl 
Ik heb zelf een tijd een Polo 1.2 12V 69 PK uit 2010 gehad, ik vond het een prima auto, was niet super snel nee maar goed dat weet je van te voren... ik moet zeggen dat het verbruik bij mij wel een stukje beter was (zuiniger) maar goed de wind kan ook schelen ja. Heb ooit wel eens 700km gehaald op een tank (alleen snelweg). Nu over gestapt op de 1.2 TSI omdat ik sja toch wel iets van power miste.

Veel veilige en fijne km’s gewenst met jullie nieuwe Polo.
 
Volkswagen  Polo AW  1.0 TSI 
Mooie beschrijving van de eerste kilometers in jullie nieuwe ride, het wat hogere
verbruik zal inderdaad met de wind te maken hebben en zal nog verbeteren.
Zoals je aangeeft is het vermogen niet te vergelijken met de merc maar de kosten
zijn ook niet onbelangrijk natuurlijk :) veel rijplezier.
 
Volvo  -  - 
Mensen bedankt voor jullie reacties.
Tuurlijk is deze niet tevergelijken met een Mercedes die ik had, Maar daar heb ik bewust voor gekozen .
Na een maand rijden weet je niet anders meer toch. Het verbruik kan natuurlijk aan de wind liggen , En wat ik las op het forum dat het ook evt aan je banden kan liggen . zitten nl 215/45r17 onder.
Ik ga verlopig ff genieten , en nog wat opties uitbreiden , CC en trip boordcomputer, Moet me even in verdiepen in die materie die MFD ed, is en of mijn Boordnetmodule Polo 6R wel geschrikt is . anders moet ook deze vervangen worden , En dan word het een duur grapje .Zag ook dat je met een app die torque heet , Dat je dan in je andriod car navi kan laten werken en een obd2 ook gegevens van verbruik ed kunt aflezen . Ook bv een meter voor je koelvloeistof. ( iemand ervaring ermee ? )

de nieuwe 2 dinn navi /dvd met achteruit camera is al onderweg. En bij mijn lokale monteur een beurt laten geven .

gr dennis
 
Laatst bewerkt:
Volkswagen  Polo 6C  1.2 TSI 140PK Oryx Weiss Pearl 
Hallo

Ik heb de polo verkocht. Rede dat ik er geen gevoel bij heb.
Ik vond deze auto niet lekker rijden , en had weinig opties. Eigenlijk had ik deze auto te snel gekocht. Normaal kijk ik naar welke modelen en uitvoeringen je heb , optie enz , enz
Dus dat was snel.
Heb wel een andere terug gekocht ( foto's volgen ) nl een polo 6C 1.2 TSI , bj 12-2015 44000 km wit ook een 3 deurs.
met allerlij toetters en bellen.
Heb wel wat moeten inleveren kwa geld , Maar ik vind het best en de vrouw ook. Hoop dat ik hem zaterdag kan ophalen.
word vervolgd.

gr dennis
 
Volkswagen  Polo 6C  1.2 TSI 140PK Oryx Weiss Pearl 
Ik heb ook de overstap gemaakt van 1.2 12v 69PK naar de Polo 1.2 TSI 6c en kan niet anders zeggen dan dat dat een beste keus is geweest.
Heb die van mij ook laten chippen en kan je dat zeker aanraden... ook kan je op de 6C leuke dingen laten aanpassen dmv VCDS daarvoor ben ik bij @TCL geweest!
 
Volkswagen  Polo AW  1.0 TSI 
  • Leuk
Waarderingen: Antera
  AdBlock gedetecteerd
Wij snappen dat advertenties op de website niet leuk zijn, echter het draaiend houden van de website is helaas niet gratis. Wij hebben jaarlijks kosten aan de software licenties en het draaiend houden van de server. Wij zouden het erg op prijs stellen als je de ad-blocker wilt uitschakelen voor onze community zodat het voor iedereen gratis toegankelijk blijft. Voor nog geen 50 cent per maand kun je ook je account upgraden als je geen reclame wilt zien!