Luidsprekers links doen niets meer

Hoi. Al geruime tijd doen de linker luidsprekers niets meer van mijn polo (1999). Het begon met haperen, af en toe wel en niet tot uiteindelijk niets meer. Ik dacht, nieuwe luidsprekers kopen en klaar maar dat was het niet. De radio eruit gehaald en de luidsprekers rechtstreeks bijgeplugd en dan dien ze het gewoon. In de deurdoorvoer zie ik geen kabelbreuken en achter het dashboard zie ik alleen maar klussers kabel die niet door kunnen zijn. Het gaat om de beide luidsprekers in de linkerdeur dus een kabelbreuk zou ook raar zijn.

Wie is wie kan me verder helpen?
 
VW  Polo  1.4 
Hoeveel verbindingen zijn er en waar zitten die, ik heb het onderste deel van het dashboard eraf kunnen halen en zie alleen maar kabels in bundels lopen. Het is toch apart dat ze allebei het niet meer doen. Zit er ergens een splitter?
 
VW  Polo  1.4 
De radio werkt goed, ik heb de box met een losse draad aangekoppeld en dat werkte.

Het zij. De beide boxen in de voordeur, achter heb ik geen boxen

Waar zit de deurverbinding dan? Het ziet er uit alsof de kabels gewoon door de deur lopen en bij de deur geen contacten zitten.
 
VW  Polo  1.4 
Uit welk jaar komt je auto?


Indien 2000 tot zeg 2008 is het best mogelijk dat het gewoon een setje kabels in getaped in een rubberen doorvoer zijn.

En dan zou op de plek waar de kabel buigt als je de deur openend en sluit een draadbreuk kunnen zijn.

P.s wijzig je laatste bericht ipv er nog 2 achter aan te posten. Houd het een beetje overzichtelijk

(mod edit: heb het aangepast, bedankt voor je advies! :)
 
Laatst bewerkt door een moderator:
VW  6C  1.4TDI DSG 
Sorry voor de drie pistes achter elkaar, wist niet dat ik kon wijzigen, nu wel .

De auto is uit 1999. Ik zal van het weekend kijken of het in de deurdoorvoer zit. De kunststof buis die daar zit krijg ik niet los, enig idee hoe die los moet?
 
VW  Polo  1.4 
Hey rubber zit om een plastic deel wat de deur in klikt.
Met een stompe schroevendraaier in het midden de weerhaakjes weg duwen.

Heeft wat puzzelen gekost maar uiteindelijk is het gelukt om de luidsprekers te maken. De kabel in de doorvoer van de deur was kapot. De deur doorboee is aan de kant van het chassis gemakkelijk los te draaien Dit is eigenlijk gewoon een stekker toen dit los was kon draaien de rubber Mantel los gemaakt worden en konden de draden weer aan elkaar gesoldeerd worden. al met al stelde hij dus eigenlijk niet zoveel voor. Iedereen bedankt voor de hulp.
 
VW  Polo  1.4 
  • Leuk
Waarderingen: Johan en kawazxr
  AdBlock gedetecteerd
Wij snappen dat advertenties op de website niet leuk zijn, echter het draaiend houden van de website is helaas niet gratis. Wij hebben jaarlijks kosten aan de software licenties en het draaiend houden van de server. Wij zouden het erg op prijs stellen als je de ad-blocker wilt uitschakelen voor onze community zodat het voor iedereen gratis toegankelijk blijft. Voor nog geen 50 cent per maand kun je ook je account upgraden als je geen reclame wilt zien!