EPC storingslamp

Beste polo'ers,
Sinds vanmorgen brandt op mijn dashboard mijn EPC-storingslamp oranje. Ik heb in de rit van ca. 30km geen problemen gemerkt met minder vermorgen, geluiden, etc.

Graag jullie advies wat ik het beste kan doen? Zijn er een aantal checks die ik eerst kan uitvoeren voordat ik hem laat uitlezen?
Zoals het check stekkers aan de computer, remlichten? Waar kan ik de betreffende stekker vinden aansluiting op computer?

Alvast bedankt,

Gr. Erik
 
Volkswagen  Polo 9N 2003  1.2 
Ik heb onlangs hetzelfde probleem gehad. Soms deden ze het wel en soms niet.
Aangezien ik een zeikerd ben met geluiden, merkte ik al dat dat er aan zat te komen, want de klik die je hoort als je je rem intrapt (en loslaat) hoorde ik soms niet Stick Out Tongue
Nieuwe schakelaar er in en het is opgelost. Kost weinig en is zelf erg makkelijk te doen.
 
Volkswagen  Polo 9N3  1.4 16V 100PK 
  • Leuk
Waarderingen: Peej
Beste allemaal,
20180708_000549.jpg Screenshot_20180708-190017.png
Ik had dit weekend dus ook een EPC melding..
Kort samengevat:

Na vertrek nog even getankt, airco aangezet (daarvoor wel even met de ramen open gereden, om zo de ergste warmte uit de auto te krijgen), en na het tanken, na nog geen 50 meter begon de auto een beetje schokkerig te rijden. Eerst dacht ik dat het door de airco kwam, maar na het uitzetten van de airco, werd het alleen maar erger en begon het EPC, motormanagement, bandenspanning en
stabiliteitscontrole uitgeschakeld (TCS) lampjes te branden op mijn dashboard! Dus auto even langs de kan van de weg gezet, uitgezet voor 15 min en weer aangezet, in de hoop dat het weg zou zijn.. Dat was dus niet het geval.

Vervolgens onder de motorkap gekeken en zag toen alleen dat er een (ik denk een) relais?? los hing 1ste foto...Deze vervolgens weer terug gedrukt in zijn houder. (denkt dat deze eruit getrild is?). Zie hiervoor ook de bijlage!
Volgens de telefonische pechhulp zit mijn auto nu in een Noodloop.. Want rijden gaat erg schokkerig en kom maar boven een bepaald aantal toeren..

Is dit een Noodloop geval? Kan ik daar zelf ook iets aan doen? bijvoorbeeld de accu loskoppelen, alles spanningsloos maken zodat je de boordcomputer reset? of werkt dit niet zo?
Of moet deze ge

Alvast bedankt!
 
Volkswagen  Polo 6R  1.2 TSI 
Ik zou hem eerst maar eens uitlezen of uit laten lezen, dan kun je gerichter zoeken.
Nu kunnen het 1001 dingen zijn.
En die noodloop die moet je niet willen uitschakelen ook al is het op dat moment vervelend.
 
Volkswagen  Polo 6R  1.2 BlueMotion 
  AdBlock gedetecteerd
Wij snappen dat advertenties op de website niet leuk zijn, echter het draaiend houden van de website is helaas niet gratis. Wij hebben jaarlijks kosten aan de software licenties en het draaiend houden van de server. Wij zouden het erg op prijs stellen als je de ad-blocker wilt uitschakelen voor onze community zodat het voor iedereen gratis toegankelijk blijft. Voor nog geen 50 cent per maand kun je ook je account upgraden als je geen reclame wilt zien!