Rauw klinkende tijdens het rijden

Hallo,

Ik zit met het volgende probleem:

Tijdens het rijden met een koude motor heb ik soms last van een extreem rauw klinkende motor zo ong. tussen de 1500 en 2400 rpm en niet teveel gas. Zodra ik wat meer gas geef is het weer weg, stationair klinkt de auto gewoon goed. De 1.2 tdi klinkt zoiezo best rauw maar dit bedoel ik dus niet. Sinds kort geeft die ook nog wel eens een kleine schokje (hapert) bij constant snelheid op lage toeren ( dit ook alleen met koude motor)

Iemand enige suggesties? Auto geeft geen foutcodes
 
Volkswagen  Polo 6r  1.2 tdi 
De sjoemel update heeft ie waarschijnlijk gehad bij vorige eigenaar, ik zie op kenteken geen openstaande terugroepacties namelijk.

Ik zat zelf ook te denken aan een egr die blijft hangen, maar heb geen vermogensverlies
 
Volkswagen  Polo 6r  1.2 tdi 
zou hem eens bij iemand aan de laptop hangen die kennis van zaken heeft zoals de deviatie van de verstuivers en wat meetblokken kan uitlezen oa van de egr en temperatuursensoren.
als 1 verstuiver slecht is gaan de anderen bijspringen en dat kan je uitlezen.
hoe is het verbruik?
 
Vw  Polo  1.6 tdi 
  AdBlock gedetecteerd
Wij snappen dat advertenties op de website niet leuk zijn, echter het draaiend houden van de website is helaas niet gratis. Wij hebben jaarlijks kosten aan de software licenties en het draaiend houden van de server. Wij zouden het erg op prijs stellen als je de ad-blocker wilt uitschakelen voor onze community zodat het voor iedereen gratis toegankelijk blijft. Voor nog geen 50 cent per maand kun je ook je account upgraden als je geen reclame wilt zien!