Maik's SEAT Ibiza ST FR Dynamic
Maik's SEAT Ibiza ST FR Dynamic

Maik's seat ibiza st fr dynamic

TEST TEST TEST
Merk
SEAT
Model
Ibiza 6J ST
Uitvoering
FR Dynamic
Kleur
Technic Grijs
Bouwjaar
Juli 2014
Zo, ik zal mijn showroom topic ook maar weer eens updaten Big Grin

Zoals velen natuurlijk al hebben gelezen is de Ibiza bij ZIPtuning langs geweest voor een chiptuning kuur. Verwachte resultaat is (dus gemiddelde) is 97Kw/132pk en 218 Nm. Dit wordt binnen enkele weken op de testbank nog eens getest en dan zal ik de testbank uitdraai hier ook direct posten.

Verder heb ik helaas vernomen dat de Ibiza wederom een facelift heeft gekregen. Teminste als je het een facelift kan noemen, van buiten is er vrij weinig veranderd aan mijn uitvoering. Van binnen kan je kan je echter wel van een transformatie spreken. SEAT heeft er eindelijk voor gekozen de Ibiza te voorzien van ingebouwde navigatie, bediening van de navigatie/radio op het stuur in plaats van een derde hendel achter het stuur, teller met temperatuurmeter (KVS) en om het af te maken ambient verlichting, in sterkte in te stellen via het navigatiescherm. Dit zijn toch eigenlijk wel zaken dit ik toch graag nog op mijn Ibiza zou willen. Kortom, ik denk dat ik in het najaar een dashboard switch neem.

2015-seat-ibiza-facelift-gets-leon-interior-bits-minor-cosmetic-tweaks-photo-gallery_1.jpg 2015-seat-ibiza-facelift-gets-leon-interior-bits-minor-cosmetic-tweaks-photo-gallery_5.jpg 2015-seat-ibiza-facelift-gets-leon-interior-bits-minor-cosmetic-tweaks-photo-gallery_16.jpg 2015-seat-ibiza-facelift-gets-leon-interior-bits-minor-cosmetic-tweaks-photo-gallery_19.jpg
 
Vandaag een pakketje uit Amerika ontvangen, een originele ROSS-TECH kabel Big Grin

Kon het natuurlijk niet laten om er al direct mee te spelen en na een lange zoektocht had ik eindelijk gevonden hoe ik op een Ibiza 6J Needle Sweep werkend kan krijgen.
Daarnaast ook nog de flashing brakelights (bij snelle vermindering, bijvoorbeeld hard remmen voor file) geactiveerd. Binnenkort meer, leuk speeltje Big Grin

 
Zo weer even mijn eigen topic afstoffen Big Grin. Ondertussen dus aardig wat leuke tweaks gedaan gedaan met VCDS. Volgende tweak op het verlanglijstje zijn nog steeds de automatisch inklapbare spiegels via afstandsbediening. De spiegels kunnen al inklappen dus als het goed is zou enkel een draadje leggen voldoende moeten zijn voor de aansturen bij lock/unlock.

Gisteren nog even contact gehad met ZIPtuning en een afspraak gemaakt voor een testbankrun om eens te kijken wat de chiptuning exact heeft gedaan met het aantal PKs en Nm. 11 december weet ik meer Big Grin
 
Zo net weer terug van een tweede bezoek aan ZIPtuning. Vandaag hebben ze een testbankrun uitgevoerd en mij meegenomen in het hoe en wat op de testbank. Ik kan niet anders zeggen dan dat ze zeker weten wat ze doen (professionals), maar ik had eerlijk gezegd ook niet anders verwacht.

Op basis van standaard informatie over chiptuning van de 1.2 TSI zou 132 pk en ... Nm haalbaar moeten zijn. Het resultaat is wat hoger zoals je kan zien op de onderstaande grafiek. Er is een vermogen van 100,8Kw -> 137pk behaald en 231Nm koppel en dat met RON95. Overigens wel het advies gehad om over te gaan op RON98, wat overigens weer zal leiden tot een kleine vermogensstijging zoals bij jullie bekend.

38ef5354638d1ab9c3356b2e8fded780.jpg

0d7899744fcedd0f5686d241dc87ed6a.jpg
 
Laatst bewerkt:
Testbank ZIPtuning.jpg

Zag vanavond ineens een foto van mijn Ibiza langskomen op de facebookpagina van ZIPtuning. Leuke verrassing aangezien ik dacht dat ze geen foto hadden genomen. Alleen de waarde als benoemd kwamen niet overeen met mijn Ibiza dus de foto zelf maar even aangepast Big Grin

Nog even een toevoeging: Dit is de testbank @ZIPtuning, zoals jullie zien is de ruimte nog niet klaar en zijn ze hier nog bezig. Maar als een testbank bruikbaar is moet je hem gebruiken :eek::rolleyes:
 
April 2016... even dit topic afstoffen. Afgelopen herfstvakantie zouden we lekker een weekje in NL op valantie gaan, met de kleine en de honden. Tja dan heb je ruimte te kort. Om nou meteen een adwre auto te nemen is ook zo wat dus maar een dakkoffer aangeschaft. Ideaal, wat een uitvinding :)

a1934024a3ceee21a352aa9d2eb01747.jpg
54374af14c1d6f5dadb1b092bd4b8de2.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-A510F met Tapatalk
 
  AdBlock gedetecteerd
Wij snappen dat advertenties op de website niet leuk zijn, echter het draaiend houden van de website is helaas niet gratis. Wij hebben jaarlijks kosten aan de software licenties en het draaiend houden van de server. Wij zouden het erg op prijs stellen als je de ad-blocker wilt uitschakelen voor onze community zodat het voor iedereen gratis toegankelijk blijft. Voor nog geen 50 cent per maand kun je ook je account upgraden als je geen reclame wilt zien!