trekhaak volkswagen polo 9n3 1.4 16v 59 KW 2008

hallo ik ben bezig informatie te zoeken voor het installeren van een trekhaak op mijn Volkswagen polo 9n3
ik heb gehoord dat als ik een trekhaak op deze polo monteer dat als ik de kabelboom aansluit ik de computer opnieuw moet laten inlezen , wie kan mij vertellen of dat inderdaad nodig is of nep nieuws is
 
Volkswagen  Polo 9n3  1.4 16v 59kw 
hallo ik ben bezig informatie te zoeken voor het installeren van een trekhaak op mijn Volkswagen polo 9n3
ik heb gehoord dat als ik een trekhaak op deze polo monteer dat als ik de kabelboom aansluit ik de computer opnieuw moet laten inlezen , wie kan mij vertellen of dat inderdaad nodig is of nep nieuws is
Hallo Tweetie, welkom hier op het polo forum! Stel jezelf gerust voor, dat vinden we leuk!:cool:

Om je vraag te beantwoorden: Nee, inleren van een trekhaak kabelboom op een polo 9N3 is niet nodig. De kabelboom kun je eenvoudig op de kabelboom van de auto aansluiten en zonder computer configuratie's hier gebruik van maken. Hopelijk heb ik je vraag zo beantwoord. :)
 
Volkswagen  Polo  1.4 80pk 
Zelf heb ik ook een (afneembare) trekhaak op m'n Polo geïnstalleerd.
Ik heb een Bosal kabelboom (017-828) gebruikt. Deze past op de orginele stekkerdoos van je achterlichten en kan je dan zo ook doorlussen.

Als je dan met VCDS de trailer hitch optie aanzet heb je ook nog lichtencontrole van de aanhanger op je instrumentenpaneel.
Inleren is dus niet per sé nodig, maar als je de mogelijkheid hebt wel zo fijn.
 
Volkswagen  Polo 9N3  1.2 6v 60pk BBM 
Het is meer de vraag of het de moeite waard is en je er daadwerkelijk iets mee mág trekken. Ik heb een trekhaak op mijn auto en een lege aanhanger zit al bijna over t limiet.
 
SEAT  FR  1.0TSI 95pk 
Bedankt voor het antwoord, goed om te weten! dat was namelijk mijn enige onzekerheid nog. Dan wordt mijn voornemen voor 2018 het monteren van de terkhaak ;) Dan rest mij nu alleen nog eentje aan te schaffen. Hebben jullie nog tips? Kan ik hiervoor op marktplaats terecht? Of online bij zoiets als bijvoorbeeld rameder? Of kan ik toch maar beter naar de dealer?
 
Volkswagen  Volkswagen Polo 1.2 TSI Comfortline BlueMotion  1.2 TSI 90 pk 
Mijn advies is om naar de dealer om er een te bestellen. Dan weet je zeker dat je een goede trekhaak met kabelset hebt. En daar zit ook een handleiding bij. Vaak moet je stekkers van je boordnetregelapparaat los halen en stekkers bij steken, maar weet niet hoe dat bij een 9N3 zit.
 
Volkswagen  Polo 6R  1.2 TSI 105pk 
  • Leuk
Waarderingen: Laurens
Bij de Polo 9N3 moet je in je boordnet/BCM geen stekers bijsteken.
De adapter die ik hierboven ook al aangaf (Bosal (017-828) ) tussen de connector van je achterlichten steken is voldoende. Indien je met VCDS de "Tow Mode" activeert heb je via deze adapters ook controle van de knipperlichten van je aanhanger op je teller.

Ik heb zelf een afneembare trekhaak van Bosal. Dit is een groot U vormig stuk metaal dat je in het chassis van de wagen kan schuiven. Daarna van onder de auto vastzetten met 4 bouten.
Daarna de adapter tussen je achterlichten zetten en aansluiten op de connector.

Indien gewenst post ik wel wat foto's van de installatie destijds.
 
Volkswagen  Polo 9N3  1.2 6v 60pk BBM 
Wij hebben het altijd bij de dealer laten doen, ja, is wat duurder, onze Bora na18 jaar geen problemen, veel mee gesleept, 3x per jaar caravan of aanhangers, onze 6R is ook door de dealer gemonteerd en aangesloten, werkt ook zonder vreemde kuren, nu 9jaar oud.
 
Volkswagen  Polo AW Highline  1.0 TSI 85kw 
Beste Brent,

Ik ga graag in op je aanbod van de foto's tijdens installatie. Moet de bumper ook vervangen worden als er een trekhaak gemonteerd worden? Ik ben best handig maar wel onervaren met de Polo.

Hieronder de foto's die ik heb genomen tijdens de installatie van een afneembare trekhaak in m'n Polo 9N3 uit 2008.
De trekhaak kwam uit een sloop Polo.De beugel die in de wagen schuift was wel wat verroest. Deze even afgeschuurd en herspoten.

IMG_20160420_151347.jpg

Dan de achterbumper en achterlichten van de wagen gehaald. (Vergeet de stekkers van je nummerplaatverlichting niet!)
Dan moet je de crashbar verwijderen (8 moeren).
Dan kan je de beugel in je wagen schuiven en met 4 bouten vastmaken. De gaten zitten al in het chassis van de wagen.

IMG_20160423_105921.jpgIMG_20160423_105915.jpg

Natuurlijk nog even een kabelboom voor je trekhaak monteren. De Bosal 017-828 is speciaal voor de 9N3 gemaakt. Je klikt hem tussen de stekkers van je achterlichten. Geen knip/soldeerwerk nodig. En is er op 2 minuten weer tussenuit zonder dat je er iets van ziet, moest het ooit nodig zijn.

Dan een stukje uit je achterbumper snijden zodat de stekker en het aansluitpunt van de trekhaak er onderuit komt.
IMG_20160423_135515.jpgIMG_20160423_135510.jpg

Alles weer monteren, en je zou er moeten zijn!

IMG_20160423_162516.jpgIMG_20160423_162526.jpg

Mochten er vragen zijn, laat gerust weten!
 
Volkswagen  Polo 9N3  1.2 6v 60pk BBM 
Hartelijk dank. Ik ben nog steeds aan het twijfelen om het of zelf of door een garage te laten doen. Ik neig naar zelf doen. Want het bespaart toch 350 euro...

Waarom heb jij de balk gespoten? Was het een oude of raad je dit bij een nieuwe balk ook aan? Sorry ik had niet alles gelezen. Nogmaals bedankt voor het delen van de foto's.
 
Laatst bewerkt:
Volkswagen  Polo  1.4 
  AdBlock gedetecteerd
Wij snappen dat advertenties op de website niet leuk zijn, echter het draaiend houden van de website is helaas niet gratis. Wij hebben jaarlijks kosten aan de software licenties en het draaiend houden van de server. Wij zouden het erg op prijs stellen als je de ad-blocker wilt uitschakelen voor onze community zodat het voor iedereen gratis toegankelijk blijft. Voor nog geen 50 cent per maand kun je ook je account upgraden als je geen reclame wilt zien!