Welke velgen zijn lichter (zuiniger)? Van de 6r of van de 6C?

BlackPoloBM

Bekend lid
2,148
775
132
Beste mensen,

Ik ga binnenkort met de auto op reis en ik ga iets meer dan 10.000km afleggen.

Ook wil ik eigenlijk mooiere velgen kopen, het liefst origineel en het liefst gewoon lekker zuinig.

Mijn 15" Groenland, Bluemotionvelgen van de 6r zijn in ieder geval wel erg zuinig, maar de velgen vind ik niet zo heel mooi.

Ik vind de 15" Bluemotion velgen van de Polo 6C wel mooi. Jeweetwel, die zwartgepolijste velgen met zilveren buitenkant.

Mijn vraag is echter. Zijn deze Polo 6C velgen zuiniger dan de Groenland velgen van de 6r?

Ze zijn beiden 15", en die van de 6r wordt aangeduid als lichtmetaal terwijl die van de 6r wordt aangeduid als aluminiumvelg.

Weet iemand toevallig welke velgen het zwaarst zijn?

Dat helpt mij namelijk veel met de overweging om de 6C velgen te kopen.
 
Die BM grill die ik eerder had maakte echt geen verschil.

En de banden die op de Groenland zitten, kunnen ook op de 6C velgen zitten.

Het gaat nu dus echt om de velg zelf. Die 6C velg lijkt mij zwaarder gezien hij veel meer details heeft, maar schijn kan bedriegen. Stick Out Tongue

Er zit ook verschil in het merk en type band wat je rijd of ze efficiënt zijn. Volgens mij zeg @iichel dat om deze reden.
 
Volkswagen  Polo 6R R-Line  1.2 TSI 140PK JD 
15 inch lichtmetalen velgen ‘Buenos Aires’.
Herkenbaar BlueMotion design. Minder rolweerstand.
De Buenos Aires velgen zijn licht van gewicht en exclusief voor de BlueMotion uitvoering ontworpen. De aerodynamische vormgeving helpt de luchtweerstand te verminderen. Bovendien zorgen de speciale banden in de maat 185/60 R 15 voor een lagere rolweerstand, en dus minder uitstoot en een lager verbruik.

Lijkt me duidelijk toch? ;)
 
Laatst bewerkt:
Misschien de dealer bellen?
 
Volkswagen  Caddy  @ 102 Pk / 250 Nm DSG | Ex: Audi RS3 2.5L TFSI 5-Cil @ 367 Pk / 465 Nm | Ex: VW Polo 6R 1.2 TDI Bluemotion @ 101 Pk / 232 Nm 
De dealer weet geen ruk. Zijn allemaal verkopers gasten die alleen weten te verkopen en de magazijnhouders weten ook geen moer. Die kijken enkel wat hun computertje aangeeft als onderdeelnummer en of ze die beschikbaar hebben.

Er zijn maar weinig mensen die bij een dealer werken die je echt en eerlijk advies kunnen geven.

Bij mij doen ze meestal wel wat moeite als ik vragen heb, verkopers zijn ze zeker dus als ze je iets kunnen aansmeren zullen ze toch wel ff gaan kijken hoeveel zo'n ding weegt haha. Maar verders in het algemeen zijn ze idd zo...
 
Volkswagen  Caddy  @ 102 Pk / 250 Nm DSG | Ex: Audi RS3 2.5L TFSI 5-Cil @ 367 Pk / 465 Nm | Ex: VW Polo 6R 1.2 TDI Bluemotion @ 101 Pk / 232 Nm 
  AdBlock gedetecteerd
Wij snappen dat advertenties op de website niet leuk zijn, echter het draaiend houden van de website is helaas niet gratis. Wij hebben jaarlijks kosten aan de software licenties en het draaiend houden van de server. Wij zouden het erg op prijs stellen als je de ad-blocker wilt uitschakelen voor onze community zodat het voor iedereen gratis toegankelijk blijft. Voor nog geen 50 cent per maand kun je ook je account upgraden als je geen reclame wilt zien!