Navigatie actie

dus je kunt hem kopieren voordat je hem in je rns steekt?

*wishful thinking
Dit is geheid al geprobeerd (-geheid).

Helaas, dit werkt ook niet. De codering is in zn totaliteit niet gekraakt. Software van de SD kopieren, maakt de software niet meer werkend (die je eraf kopieert). Deze zit gelinkt aan de SD kaart zelf.

Software > SD
SD > Nav

Kudo's voor VW want niemand heeft t voor alsnog kunnen kraken, sinds 2012 V4's...
 
Dus je bent je SD slot kwijt als je de update wil? Wat een teleurstelling... Waar haalt de RNS315 dan zonder update zijn kaartinformatie vandaan? Je zou toch verwachten dat deze update het interne geheugen gewoon vernieuwd?
 
Volkswagen  Polo AW - GTI 2020  2.0 TSI stage 2 @ 298pk 481nm 
Neem dat je het sd kaartje alleen gebruikt voor de daadwerkelijke update.
Dat zou wel de normale gang van zaken zijn. omdat ik een RNS315 met ingebouwde BT heb kan ik geen USB stick gebruiken. Of was in ieder geval volgens de dealer niet mogelijk.
 
Volkswagen  Polo AW - GTI 2020  2.0 TSI stage 2 @ 298pk 481nm 
Hoi,

Volgens de mensen actief op ondervermeld forum
*knip*
zou het intussen wel mogelijk zijn (updates downloaden & op SD-kaartje zetten)

Heb het wel nog niet zelf geprobeerd (maar staat wel op het 'te doen' lijstje.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Volkkswagen  Polo 6R  1.4 16v 86pk 
  • Leuk
Waarderingen: Ralph R
Het is eigenlijk best makkelijk. Koop sd kaart samsung evo plus 64gb geen microsd (Conrad heeft ze nog) en formateer naar FAT32. Dan zet je er de navigatiebestanden op die gedownload kunnen worden van bovenstaand forum. Vervolgens formateer een usb stick naar FAT32. Download unetbootin en zet Ubuntu op usb stick (voor de sd kaart te kunnen hergebruiken staat er op bovenstaand forum een custom kernel) met unetbootin. Vervolgens boot vanaf usb en klik op bureaublad rechts en klik op Open terminal. Zorg dat sd kaart erin zit en tik df en druk op enter. Als onderaan de device met mmc begint heb je geluk en als met sd.. begint probeer andere pc of laptop. Als goede laptop is gevonden dan kopieer de map met de mmc files naar bureaublad (zit bij de navigatiebestanden erbij als goed is). Klik met rechts op de juiste mmc file 32 bit of 64 bit en klik op run. vervolgens in die map klik rechts en dan open terminal. De rest staat allemaal op forum beschreven. Na 3 commando's en kaartje is klaar.
 
Volkswagen  Polo 6R  1.2 TSI 90pk 
  • Leuk
Waarderingen: kawazxr en Ka0191
Hi Ronald.

Krijg de SD kaart na de update alleen niet meer open, ook niet met de ubuntu waarvan de kernel is aangepast.. uiteindelijk ziet WIN hem wel maar kan er niet bij en format gaat ook niet, hoe doe jij dat?
 
volkswagen  polo 6R  1.2 TSI 77Kw 
Hi Ronald.

Krijg de SD kaart na de update alleen niet meer open, ook niet met de ubuntu waarvan de kernel is aangepast.. uiteindelijk ziet WIN hem wel maar kan er niet bij en format gaat ook niet, hoe doe jij dat?
Ik kom er morgen op terug dan ga ik de mijne wissen. Als extra optie heb ik op aliexpress ook nog kabeltje besteld van sd naar micro sd zodat geformatteerd kan worden met een nokia maar probeer morgen eerst eens met ubuntu

Verstuurd vanaf mijn SM-G900F met Tapatalk
 
Volkswagen  Polo 6R  1.2 TSI 90pk 
Ik pas ook op, kaartje formatteren is toch zeker niet illegaal ;)...
dank voor de waarschuwing...

En dat kabeltje was ik nog niet tegengekomen, das inderdaad de oplossing om met de nokia even te formatteren:)

Voor de meelezers,
Is er iemand die een origineel kaartje/ update gekocht heeft en na gebruik het "onbruikbare" kaartje nog heeft.
Ik heb daar wel interesse in (tegen verzendkosten uiteraard) omdat het kaartje onbruikbaar wordt en door de meeste mensen wordt weggegooid..

Puur om eens mee te hobbyen, en te kijken of ik wat kan bereiken, de originele software is er toch vanaf omdat die in de RNS geladen word...

Heb je er een en wil je er vanaf.. plse let me know (in a PM).

Thkx..., zal ook een oproep plaatsen in gevraagd...
 
Laatst bewerkt door een moderator:
volkswagen  polo 6R  1.2 TSI 77Kw 
Ik krijg sd geformatteerd. Heb commando wel 3x achter elkaar uitgevoerd tot er invalid argument stond. In windows kon ik erna formatteren.

Verstuurd vanaf mijn SM-G900F met Tapatalk
 
Volkswagen  Polo 6R  1.2 TSI 90pk 
Top.. dat het gelukt is..
Ik krijg meteen een Invalid Argument op de entry
Sudo -s
echo erase>/sys/bus/mmc/devices/mmc0*/lock

Maar formatteren in windhoos gaat vervolgens niet, maar bij beter lezen moet ik dat doen met Guiformat.... heb ik overheen gelezen, dus die ga ik nog ffe proberen en anders wacht ik op de kabel en ga over op het nokia symbian scenario...
 
Laatst bewerkt:
volkswagen  polo 6R  1.2 TSI 77Kw 
Hoi,

Tof dat het jullie al gelukt is. Ik was ondertussen nog niet zover gekomen, t.t.z. nog niet aan begonnen.
Kaartje is besteld, en als het een "goed" kaartje is zal het dus wel lukken.

Thx for the feedback
 
Volkkswagen  Polo 6R  1.4 16v 86pk 
  AdBlock gedetecteerd
Wij snappen dat advertenties op de website niet leuk zijn, echter het draaiend houden van de website is helaas niet gratis. Wij hebben jaarlijks kosten aan de software licenties en het draaiend houden van de server. Wij zouden het erg op prijs stellen als je de ad-blocker wilt uitschakelen voor onze community zodat het voor iedereen gratis toegankelijk blijft. Voor nog geen 50 cent per maand kun je ook je account upgraden als je geen reclame wilt zien!