Polijsten van je Polo

Ik had het idee om de polo te laten polijsten, zodat hij weer lekker swirl/kras vrij staat te stralen in de zomer. Alleen vraag ik me af of dit nou echt helpt. Zelf heb ik een dap500 en daar zitten een aantal verschillende pads bij met verschillende soorten polijstenmiddelen. Maar zelf krijg ik die diepere swirls/krassen er niet uit. Het vult de krassen juist tijdelijk en na een aantal wasbeurten zijn ze gewoon weer terug..

Daarom vraag ik me af of er forumleden bekend zijn met het laten polijsten van de auto. Is het je geld waard of blijven de swirls/krassen gewoon zitten?

Ik ben vandaag langs een bedrijf geweest bij mij in de buurt en die gaven aan dat het me 120 euro kost. Zij garandeerde mij dat deze krassen gewoon weg worden gepolijst, maar ik wil altijd graag eerst zeker weten of het ook echt mogelijk is.

Dus mocht je hier bekend mee zijn,
laat het me dan even weten!
 
Volkswagen  Polo  1.2 TSI 105pk 
De polo heeft standaard een harde lak. Relatief lichte krassen zal je snel met een pad met hoge cut moeten doen en grove polijst en stapsgewijs terugwerken, is mij ook erg tegen gevallen Stick Out Tongue Uiteindelijk met ultra fijne polijst + finishing pad de lichte krasjes bijna allemaal weggekregen maar in het zonlicht zul je nog steeds micro krasjes zien. Op metalic lak is dat trouwens haast onzichbaar, ook in de zon.
 
Volkswagen  Golf 7 R  2.0 TSI @ 420 pk / 538 Nm by VAGTechniek 
En even voor de duidelijkheid, als je krassen verwijdert met polijsten dan vul je ze niet op, en komen ze dus ook niet terug (niet de krassen die je weggepolijst hebt iig). Met polijsten haal je een dun laagje van de blanke lak waardoor je dat vlak met die kras 'verlaagt' naar de krasdiepte. Als je krassen 'verwijderd' met wax etc dan komen ze optermijn 'terug' omdat die laag gewoonweg afslijt.

Gebruik van 2-emmer wasmethode, een goede washandschoen en een goede droogdoek verminderen de hoeveelheid swirls, voorkomen ga je het echter nooit. Prewash met een foamgun helpt ook enorm.
 
Volkswagen  Golf 7 R  2.0 TSI @ 420 pk / 538 Nm by VAGTechniek 
  • Leuk
Waarderingen: Peppergrey
  AdBlock gedetecteerd
Wij snappen dat advertenties op de website niet leuk zijn, echter het draaiend houden van de website is helaas niet gratis. Wij hebben jaarlijks kosten aan de software licenties en het draaiend houden van de server. Wij zouden het erg op prijs stellen als je de ad-blocker wilt uitschakelen voor onze community zodat het voor iedereen gratis toegankelijk blijft. Voor nog geen 50 cent per maand kun je ook je account upgraden als je geen reclame wilt zien!