Airco afvoer lekt

Mr.louie

Actief lid
270
140
43
Hulp gevraagd..
Sinds kort heb ik na rijden met airco aan het probleem dat het tapijt bij het gaspedaal (en ook mijn schoen) nat is.
Het lijkt achter de middenconsole vandaan te komen.
Na wat navraag ben ik erachter dat het waarschijnlijk de afvoer van condens van de airco is, losse slang, of verstopt.
Nu mijn vraag, kan ik hier zelf goed bij, en waar moet ik naar beginnen met zoeken..?
 
Wat ik zo snel heb kunnen vinden is dat er condensatie ontstaat aan de verdamper. Dat is een soort van radiator die zit bij de kachelventilator/blower/inlaat.
(alles onder lichtelijk voorbehoud want ik ben geen airco expert, koffiepauze lang googlen heeft me dit geleerd)
Dat is eerder richting handschoenenvakje dan richting pedalenruimte, hoewel die afstand ook minder dan een halve meter is.
Hoe de leidingen qua vocht afvoer lopen... geen idee, sorry.

Misschien toch lekkage? Geen idee.
(ga er vanuit dat je het verschil tussen een motor vloeistoef (bv stuurbekrachtiging olie/koelwater/diesel/benzine natuurlijk wel weet).

Bij de pedalenruimte is het dichtstbijzinde vloeistof vat denk ik remvloeistoef, maar dat ruik je wel en als dat lekt krijg je wel een paar alarmpjes Stick Out Tongue
 
Het kan zijn dat de afvoer van de verdamper die achter het dashboard zit verstopt is
Daar zit een klein opvangbakje onder die dan via een slangetje leegloopt meestal komt deze in de motorruimte of onder de auto uit en als daar teveel troep in zit en het water dus niet weg kan komt het ergens anders uit
 
Volkswagen  Polo AW/FL GTI  2.0TSI 207PK 
Heb eens iets gelezen in een Autoweek, dat was bij een Up. Daar zat het afdichtrubber waar die leidingen doorheen lopen op het schutbord niet goed waardoor condenswater naar binnen liep met ook een natte mat tot gevolg.
 
Seat  Leon SC FR  1.8 TSI DSG 
Update
Bij vw werdt geconstateerd dat de afvoer naar behoren werkte, maar dat het kachelhuis gescheurd was, waardoor condens in voetenruimte lekte.
Geen al te duur onderdeel, maar... Het ding zit achter het dashboard gebouwd, en kan alleen vervangen door het gehele dashboard te demonteren. Vw schatte de arbeidskosten op minimaal €1000.
Zelf vervangen, met wat hulp van bekenden die ervaring hebben met vw's bleek ook niet echt een optie, het is een vrij complexe klus.
Dus heb ik contact opgenomen met de jongens van VAGtechniek, en zij hebben het inmiddels voor me vervangen, voor een keurige prijs. Nu maar hopen dat alles droog blijft en het probleem nu opgelost is..

Om te laten zien wat een klus het was:
image.jpg
 
  AdBlock gedetecteerd
Wij snappen dat advertenties op de website niet leuk zijn, echter het draaiend houden van de website is helaas niet gratis. Wij hebben jaarlijks kosten aan de software licenties en het draaiend houden van de server. Wij zouden het erg op prijs stellen als je de ad-blocker wilt uitschakelen voor onze community zodat het voor iedereen gratis toegankelijk blijft. Voor nog geen 50 cent per maand kun je ook je account upgraden als je geen reclame wilt zien!