Snowdude's Audi A3 Limo...new pictures

Zo het werd tijd voor een kleine update.
Vandaag precies een maand geleden heb ik mijn A3 opgehaald bij de dealer. We zijn pas 1500 km verder maar dat komt ook omdat ik momenteel maar 12 min van mijn huis werk.
De Audi is dan net warm en ik kan alweer uitstappen. Geen files en lekker snel thuis dat weer wel.
Aangezien ik autorijden geen straf vind zijn die 12 min in de auto wel erg kort om er van te genieten.

Maar goed ondanks dat zal ik mijn bevindingen hier opschrijven van de eerste km's.
Zoals jullie misschien wel weten kom ik uit een VW Polo GTI, kleiner , sneller (233 pk) en een stuk stugger dan de A3.
Vergeleken daarmee is de Audi voor mij echt een limo. hij is stil, groot en minder opgefokt dan de GTI. Wat natuurlijk het verbruik ten goede komt.
Nu we het toch daarover hebben, ik heb pas 2x zelf getankt (auto was met een volle tank afgeleverd). Nu heb ik de tank nog niet leeg gereden maar zal met gemak de 700+ op een tank moeten halen denk ik. Met de GTI tankte ik elke week 1 of 2 keer. Plus punt voor de Audi dus.

Bij een pluspunten horen ook natuurlijk minpunten. Voor mij is dat toch het S-line sportonderstel. Voor mij veels te slapjes geveerd wat ik vooral merk in de bochten. Gelukkig komt er eind maart een KW V1 schroefset onder en zakt de auto een aantal cm's. Nu moet ik elke ochtend kijken of er geen zwerver tussen mijn band en wielkast ligt te slapen.
Met een beetje verlaging horen natuurlijk grotere velgen. Helaas kon de deal met de dealer voor de 19 inch sedan velgen niet doorgaan. Belachelijke achteraf prijs deed me besluiten om dan maar wat anders te gaan zoeken. Ik heb een splinternieuw setje Speedlines liggen in 19 inch met antraciet hart voor de Audi. Na de Audi even het pashokje in te hebben geduwd om te kijken hoe de Speedlines zouden staan besloten deze maar weer in de verkoop te gooien. Tja, soms heb je wat in gedachte maar blijkt het uit eindelijk niet het gewenste resultaat te hebben. Helaas, dus we zijn alweer op jacht naar wat nieuws.

In het begin had ik last van een irritante trilling bij mijn subwoofer in het dashboard. Je hoorde dat tijdens het bellen en bij lage tonen. Blijkbaar zat er iets los maar het geluid is ineens verdwenen. Gelukkig maar want ik kan me daar erg aan storen. Helemaal als je niet weet wat het precies is.
Nu we toch binnen zitten, de stoelen!!!! Wat moet ik meer zeggen? Beste keuze die ik gemaakt hebt. Stoelen zijn niet alleen mooi maar zitten ook super lekker. Samen met de alu-pedalen en accenten in het interieur maak het voor mij helemaal af. Tot op heden alleen maar complimenten over de Super sportstoelen.

Na 7 zwarte auto's werd het eens tijd voor wat anders. Gletsjerwit was voor mij de kleur voor de sedan. Na de intro geen twijfel meer gehad. Al moet ik zeggen dat Daytona grijs nog steeds een van mijn favoriete kleuren is. Moet ik nu meer of minder wassen dan met zwart? Voor mij maakt het niet zoveel uit omdat ik mijn auto wekelijks was. En natuurlijk wel met de hand en niet in de wasstraat. Hooguit een wasbox als het echt niet anders kan.

Ohja, waarschijnlijk zal dat wel met de VAG com kunnen worden geactiveerd maar ik mis de grafische weergave bij het inschakelen van de achteruitversnelling. Nu hoor ik een piepje maar zie liever een weergave op mijn scherm.
By the way, de MMI touch is erg prettig in gebruik.Ik moet alleen nog mijn jukebox vullen met muziek. Maar dat komt binnenkort wel weer.

Dit was het voorlopig....volgende update zal zijn met de schroefset en 19 inch velgen.
 
1. Hoeveel liter tank ligt er in ?
2. Hoeveel weegt die ?
Weet ik niet eerlijk gezegd....zal vanavond of morgen eens opzoeken.

14x2qn5.png


Bron: Autozine - Techniek Audi A3 Limousine
 
  AdBlock gedetecteerd
Wij snappen dat advertenties op de website niet leuk zijn, echter het draaiend houden van de website is helaas niet gratis. Wij hebben jaarlijks kosten aan de software licenties en het draaiend houden van de server. Wij zouden het erg op prijs stellen als je de ad-blocker wilt uitschakelen voor onze community zodat het voor iedereen gratis toegankelijk blijft. Voor nog geen 50 cent per maand kun je ook je account upgraden als je geen reclame wilt zien!