[HOW-TO][6R][MOTORISCH]Ratel passagierszijde onder dashboard

Hier de HOW-TO voor het veel voorkomende probleem van de ratel bij stationair aan de passagierszijde onder het dashboard. Het probleem komt van een rammelende brandstofleiding.

Geschatte tijdsduur

5 minuten maximaal

Benodigdheden
-
Evt. een kleine schroevendraaier om te helpen met het clipje


Werkwijze

Op de foto's is de ratelende leiding aangegeven met de pijl.
1. Verplaats de leiding van clip A naar clip B. Op de voorbeeldfoto is dit al gedaan. (gewoon beetje schuin kantelen en dan trekken, of gebruik het schroevendraaiertje).
In 95% van de gevallen is de ratel hiermee opgelost, zeker het proberen waard dus.

Foto's
polo.jpg
polo1.jpg
 
Laatst bewerkt door een moderator:
  • Leuk
Waarderingen: VWPOLO1.6
Geniaal, heel lang rondgereden met een zacht geratel bij stationair. Volgens de dealer een producteigenschap.

Sinds kort tank ik Aral Ultimate 102. Ratel was soms erg hard.

Toen maar besloten om de leiding om te leggen. Bij mij werkt je oplossing!

Bedankt!
 
Bij mij zaten de 2 al anders.

De grote zit inderdaad in A maar deze kan ik niet verplaatsen omdat de andere bij mij in B zit. Ik heb zaterdag de motorruimte gepoetst dus ik heb waarschijnlijk de leiding naar boven getrokken. Ik heb de leiding weer een paar mm naar beneden geschoven en het euvel was weg Big Grin. Nog even getest door deze weer omhoog te schuiven en inderdaad, het probleem was er weer.

Nu ff die 2 verwisselen zodat het toch zoals op de foto gemonteerd komt te zitten.
 
Volkswagen polo  6r  Ntb 
  • Leuk
Waarderingen: krisrock
Mijn slangen zaten omgedraaid, dus de grotere achter en de doorzichtige aan de voorkant.

Ik heb al een hele tijd die ratel in 'het dashboardkastje' zitten, en dit topic heb ik ook al een hele tijd in mijn favorieten staan.
Ik heb vandaag dus de slangen omgewisseld en ze geplaatst zoals in bovenstaande afbeeldingen. Echter hoorde ik geen verschil. Pas toen ik de grotere slang uit de klem haalde en een vriend hem iets naar boven en naar links hield, hoorde ik niks meer.

Ik heb de slang dus nu vast gemaakt met tiewraps aan de slang voor de koelvloeistof. Kan dit kwaad? Uiteraard zitten de tiewraps niet te strak, maar zo blijft hij wel in de beste positie zodat ik geen geratel hoor.

Weet iemand of het kwaad kan dat ik die leiding nu tegen de leiding van de koelvloeistof gezet heb? Ik neem aan dat die leiding best warm kan worden. Ik heb geen idee wat er door die leiding wat ik nu verplaatst heb stroomt, dus daarom vraag ik het even.

869205c11f3c4c4358f375f5d3eccb5e.jpg
 
Mooi zo'n forum...ergerde mijzelf groen en geel aan dat gerammel, had het kastje al leeg gehaald en zelfs er uit gehad (moest toch om DAB antenne weg te werken) ; het bleef rammelen :mad: Bij mijn auto zaten de twee slangen precies omgekeerd, heb eerst de doorzichtige slang verplaatst maar dat hielp niet, toen maar weer terug gezet en de andere naar de middelste klem gezet en geniet nu van de stilte !:):mrgreen:
 
**verkocht***Volkswagen  Cross Polo 6R  1.2 TSI powered by VAG-Techniek 
  AdBlock gedetecteerd
Wij snappen dat advertenties op de website niet leuk zijn, echter het draaiend houden van de website is helaas niet gratis. Wij hebben jaarlijks kosten aan de software licenties en het draaiend houden van de server. Wij zouden het erg op prijs stellen als je de ad-blocker wilt uitschakelen voor onze community zodat het voor iedereen gratis toegankelijk blijft. Voor nog geen 50 cent per maand kun je ook je account upgraden als je geen reclame wilt zien!