MF stuur inbouwen

  • Onderwerp starter Verwijderd lid 4142
  • Startdatum
V

Verwijderd lid 4142

Hoi!

Ik heb al wat rondgezocht op het forum naar dit onderwerp maar ik maak toch even een topic aan voor m'n specifieke vragen.
M'n vriendin heeft ook een polo 6R en wil graag een GTI of Scirocco R line sportstuur, met MF knoppen inbouwen. Dat het GTI stuur past dat weet ik en na wat topics te hebben doorgelezen weet ik dat een scirocco R line ook moet passen. De vraag is echter of het ook mogelijk is om de MF knoppen van het scirocco stuur te l

De vraag is of het mogelijk is om de MF knoppen van het scirocco stuur te laten werken. Er zit nu een standaard stuur in, dus zonder knoppen.
Het stuur inbouwen lukt wel. Het trekken van de kabels waag ik me niet aan. De tweede vraag is of er iemand in (de buurt van) Groningen woont die dit (evt tegen vergoeding) kan en wil doen. Ik bedoel dan niet alleen het aansluiten maar ook het werkend maken via VAGCOM.
Alvast bedankt voor de reacties!
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Ik heb een r-line scirocco stuur erin zitten en is hetzelfde als een golf 6 gti stuur, alleen logo is anders.
Als je nu geen mf stuur hebt moeten er 2 draden bij, 1 lin bus draad naar bcm en een andere draad niet naar bcm.
En je moet een andere airbag en een andere airbag kabel.
Bij mij werken de rechter stuurknoppen niet voor de boordcomputer maar alle verlichting op stuur werkt wel.
Ik heb waarschijnlijk een stuurmodule die niet helemaal goed werkt met mijn combischakelaar of bcm, ik vind het niet erg dat de rechter knoppen niet werken, de boordcomputer kan ik gewoon bedienen met de up en down die op ruitenwisserhendel zitten.
Bij de meeste werkt het wel allemaal gewoon.
De rechter knoppen op stuur werken zoizo maar gedeeltelijk en als je de knoppen op de ruitenwisser handel gebruikt dan doen ze het op stuur toch niet meer, de keer erna bij starten dan zouden ze weer wel moeten werken..
En in vcds zijn maar een paar aanpassingen nodig
 
Volkswagen  Polo  1.6 TDI 
  • Leuk
Waarderingen: heugt
als je de auto op contact zet, hou dan ook de knoppen rechts op het stuur ingedrukt. als je dat tegelijk doet dan wil hij soms wel eens omspringen.
(ik druk wel eens per ongeluk op een van die knopjes op de ruitenwisser hendel, dan kun je niet meer door de MFD+ menus scrollen)

misschien dat het helpt
 
Ik was de draad een beetje kwijt voor wat betreft type auto en welk stuur er nu bij hoort, haha.
Ik heb ff wat uitgezocht en gaat om de Golf 7 R Line ( http://images.autowereld.com/high/342694344163_.jpg ) en polo 6r GTI/R-line/etc.

Als ik jullie reacties lees moet het polo stuur sowieso lukken. Moet het Golf 7 R Line stuur ook werkend te maken zijn?

@polo_6r_team Ik heb geen idee wat een lin bus draad is en een BCM.. Je hebt het over twee draden, één naar de BCM en de ander niet, maar waar moet die dan wel heen?
Is er ook een nieuwe airbag kabel nodig als het MF stuur met airbag geleverd wordt? Toen ik mijn 6R R Line zonder MF plaatste in m'n eigen auto was dat niet nodig iig.

Edit: Ah, door Michel z'n guide even te bekijken snap ik een beetje hoe de bedrading moet lopen. Heb alleen nog niet echt een duidelijk beeld van de positie van de BCM/CECM, maar dit was ik toch niet van plan zelf te gaan doen gezien de moeilijkheidsgraad :tearsofjoy:
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Als je een stuur koopt met airbag dan zal er de juiste airbagkabel wel in zitten, het is een airbag kabel met extra draden en aansluitingen om je knoppen op het stuur te kunnen gebruiken, en de lin bus draad is ervoor dat jij je autoradio kunt bedienen via je boord computer module (BCM)
De andere draad is volgens mij om de knoppenverlichting op je stuur te kunnen dimmen samen met de rest van het dashboard.
 
Volkswagen  Polo  1.6 TDI 
Thanks voor de uitleg @polo_6r_team !

Nog ff 2 algemene vragen:
- Is het ook mogelijk om het Golf 7 R Line stuur werkend te maken?
- Is er iemand in (de buurt van) Groningen die de kennis en kunde heeft om dit (tegen vergoeding) te doen?
 
Hmm, het is dus mogelijk (volgens MP adverteerder), maar niet duidelijk hoe.
Bedankt voor het antwoord Michel ^^.

PS. Al die verschillende sturen en verschillende types, word er niet goed van. Haha.
 
  AdBlock gedetecteerd
Wij snappen dat advertenties op de website niet leuk zijn, echter het draaiend houden van de website is helaas niet gratis. Wij hebben jaarlijks kosten aan de software licenties en het draaiend houden van de server. Wij zouden het erg op prijs stellen als je de ad-blocker wilt uitschakelen voor onze community zodat het voor iedereen gratis toegankelijk blijft. Voor nog geen 50 cent per maand kun je ook je account upgraden als je geen reclame wilt zien!