Langere vijfde plaatsen versnellingsbak

Hallo,
Ik ben in het bezit van een polo 9n van 2002 1.2 benzine 40KW.

Naar het idee van
http://www.mijnbluemotion.nl/
blijf ik constant nadenken hoe ik mijn verbruik verder kan doen dalen.

Op dit moment heb ik een verbruik van ongeveer 6/100 dmv het aanpassen van mijn rijstijl en het verwijderen van overtollig gewicht.
Echter ben ik nu gekomen bij de volgende vraag:

Is er een mogelijkheid om een langere 5de versnelling te plaatsen zodat deze minder toeren maakt in die versnelling en bijgevolg zuiniger rijdt?
Bedankt.
 
Dat moet wel kunnen denk ik.
Even uitzoeken of er op 1.4 bijvoorbeeld niet een langere bak zit.
Langere eind overbrenging is mooiste dan zijn alle versnellingen langer.
Kunt beter diesel kopen als je voor zuinigheid gaat ;)

Johan
 
Volkswagen  Polo 6R  1600 TDI 
Vind 6,0 liter per 100km nog veel voor een 1.2 uit 2002 als je het om de zuinigheid doet. Niet lullig bedoeld maar ik denk dat je nog wat verder moet oefenen met je rijstijl Big Grin. Ik haalde met mijn 9N uit 2002 (1.2 47kw) Haalde dit voordeel wel enkel met de lagere weerstand banden Big Grin. Daarnaast is alles boven de 100 funest voor een mooi gebruik bij zo'n 1.2 motor
 
Ik weet niet of het plaatsen van alleen een langere 5e versnelling kan en zin heeft. Je krijgt dan volgens mij gewoon een vreemde gear-ratio. Hoeveel toeren maak je nu als je 70-80 in z'n 5 rijdt? Als dat rond de 1700 - 1800 toeren is zou 'k zeker niet nog lager gaan zitten, die motor gaat dan denk ik sputteren, en je moet te gauw plankgas gaan geven om nog van z'n plek te komen denk ik. Zou 't alleen overwegen als je echt lange stukken snelweg rijdt, maar dan kun je misschien beter een dieseltje zoeken, scheelt ook weer 'n stuk in verbruik
 
  AdBlock gedetecteerd
Wij snappen dat advertenties op de website niet leuk zijn, echter het draaiend houden van de website is helaas niet gratis. Wij hebben jaarlijks kosten aan de software licenties en het draaiend houden van de server. Wij zouden het erg op prijs stellen als je de ad-blocker wilt uitschakelen voor onze community zodat het voor iedereen gratis toegankelijk blijft. Voor nog geen 50 cent per maand kun je ook je account upgraden als je geen reclame wilt zien!