Hardnekkige abs storing

Goedemiddag,

Ik heb last van een abs storing (bandenspanning abs en esp geel lampje op dashboard) ik heb het laten uitlezen en het kwam uit op links achter.
Nu heb ik hetvolgende gedaan:
- Nieuwe abs sensor
- Nieuwe wiellager
- Zekeringen gecheckt

Alles zonder resultaat.
De melding verdwijnt zodra ik de auto van het contact afhaal. En komt (soms) weer terug.

Vaak als ik of met 4 man in de auto zit, over een onverharde weg rijd of een put deksel raak. Maar soms ook op een normale snelweg.

Heb ook gehad dat de melding na 300km nogsteeds niet was gekomen, maar bij de volgende rit binnen 2km weer. Ik merkte ook dat het met zomerbanden minder vaak voorkomt.

Ik kom er niet van af, en wil het graag (wegens veiligheidsoverwegingen) oplossen. Ik ben bang dat het een slechte kabel is, maar zou ik dit zelf (met een beetje kennis) kunnen oplossen?

Of is dit het niet waard?

Ik hoor het graag mocht je enige ideeën hebben.

Bedankt.

Extra info: het is een Volkswagen Polo uit 2009 (6r), verder geen rare geluiden en of problemen.
 
Volkswagen  Polo 6r  1.4 fsi 
Kabel als de storing wijst naar de sensor links achter. Een keer de as los gemaakt onder de kabel los te klikken. Dan breekt de kabel intern en krijg je spookstoringen. Kabel nazien op schade of anders en anders doormeten naar de abs modules toe
 
  AdBlock gedetecteerd
Wij snappen dat advertenties op de website niet leuk zijn, echter het draaiend houden van de website is helaas niet gratis. Wij hebben jaarlijks kosten aan de software licenties en het draaiend houden van de server. Wij zouden het erg op prijs stellen als je de ad-blocker wilt uitschakelen voor onze community zodat het voor iedereen gratis toegankelijk blijft. Voor nog geen 50 cent per maand kun je ook je account upgraden als je geen reclame wilt zien!